фирми продукти
представяме
работа
 
Флорална шарка върху настилката

Вместо килимче, оформете настилката в стаята с шаблон и бои. Можете да изберете всякакви шарки, но флоралната шарка, която е показана по-долу, изглежда невероятно в детската стая или във всекидневния кът. Шарката се състои от 2 части, като цветчетата и зеленината се оцветяват поотделно. Големината на шарката зависи от Вашето желание, тя може да е съвсем малка или да покрива цялата настилка в стаята.

Флорална шарка върху настилката


Необходими материали:

- шаблони на шарките на зеленина и на цветчета
- фин маркер
- макетен нож
- бояджийско тиксо
- бои в светло и тъмно зелено, светло розово, стандартно розово и тъмно розово
- четки за боя
- полиуретан

Ако не искате да боядисвате настилката си, можете да оформите шарките върху винил или тъкан, за да изработите килимче за стаята с желаната големина. Шаблона можете да оформите от картон или плексиглас, като свалите и оразмерите шарките на зеленина и цветчета, а след това ги очертаете върху плексигласа или картона. Изрежете по контура с макетен нож.

Флорална шарка върху настилката

Флорална шарка върху настилката


Инструкции:

1. Изработете от картон или плексиглас шаблоните. Мацнете малко от боята, в която трябва боядисате шарката, върху шаблона, за да знаете как са разпределени разцветките. Всяка разцветка трябва да се направи отделно, а следващата трябва да направите след като предишната е напълно изсъхнала. Разпределението на шарките е най-добре да става несиметрично, за да се постигне по-непринуден ефект.

2. Сложете първата шарка върху желаната част от настилката, изпънете я добре и захванете шаблона с бояджийско тиксо, за да не се размества. Най-добре да започнете с шарката на зеленината в светлозелено. Когато слагате шарките, те могат да се пресичат и да нанасяте част от тях една върху друга, например някои от цветчетата могат да попаднат върху листенцата на зеленината.

3. Нанесете боята върху шаблона с четка, а ако Ви се струва, че багрите не са достатъчно наситени, нанесете боя още веднъж. Изчакайте да изсъхне леко и махнете шаблона. Изчакайте боята да изсъхне напълно. Добавете с шаблони зеленина в по-наситено зелена разцветка и цветчетата, като изчаквате всяка краска да изсъхне напълно преди да нанесете нова.

4. По желание можете да добавите някакви детайли на ръка с малко боя и с малка художническа четка, за да разчупите външността на шарките.

5. Върху боите нанесете 2 пласта полиуретан, за да ги защитите от увреждане. Ако сте оформили шарките върху винил или тъкан, сложете килимчето върху настилката, като по желание можете да го захванете със самозалепващи подложки в долната им част.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
флорална шарка, шарка върху настилка, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg