фирми продукти
представяме
работа
 
Рисувана закачалка за антрето

Вместо стандартната закачалка, можете да изработите такава, която наподобява клончета на дръвче. Върху плоскост изрисувайте дръвчето и захванете "куки" за окачване. За още по-приятен ефект, ако имате огледало в антрето, боядисайте рамката му в същата разцветка, в която е закачалката, за да се превърнат двете части в продължение една на друга. Закачалката може да бъде с каквато пожелаете височина, но най-добре е тя да е с височината на човешки бой.

Рисувана закачалка за антрето


Необходими материали:

- плоскост от шперплат или мдф
- линийка
- молив
- макетен нож
- бояджийско тиксо
- боя в желана разцветка
- четка за боя
- куки за мебелировка или дървени дюбели


Инструкции:

1. Изрежете от шперплатовата или мдф плоскост повърхност с желаните размери. Ако повърхността е някаква друга разцветка, нанесете върху нея 2 слоя бяла боя, за да можете да изрисувате шарката върху нея. Изчакайте боята да изсъхне и очертайте с линийка и молив клончетата на дръвчето в едната половина на плоскостта. Размерите и формата можете да направите по свое усмотрение.

Рисувана закачалка за антрето


2. Покрийте с бояджийско тиксо частите, които не искате да се боядисват, като следвате контурите на шарката. Всички открити части ще бъдат оцветени, затова работете внимателно. С макетен нож премахнете остатъчните части на тиксото.

Рисувана закачалка за антрето

Рисувана закачалка за антрето


3. С кръгла четка за боя нанесете боята върху откритите части на шперплатовата или мдф плоскост. Изчакайте леко да засъхне и нанесете още 1 слой боя, за да постигнете по-наситена разцветка.

Рисувана закачалка за антрето


4. Изчакайте малко боята да позасъхне и много внимателно премахнете бояджийското тиксо от плоскостта. Изчакайте боята да изсъхне напълно. Можете да нанесете слой безцветна полиуретанова смес за защита на боята от увреждане.

Рисувана закачалка за антрето


5. Маркирайте точките, на които ще монтирате куките за окачване. Пробийте с дрелка и захванете по 1 дървен дюбел с малко лепило. Можете да нанесете малко кафява боя върху куките преди да ги монтирате. Ако искате, можете да изработите рамка за огледалото от същата шперплатова или мдф плоскост, да я боядисате в същата разцветка и да ги сложите една до друга. Окачете закачалката върху стената с винтове, облегнете я върху стената или монтирайте в задната й част дървена стойка.

Източник: shelterness.com







Няма коментари


ключови думи
закачалка за антре, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg