фирми продукти
представяме
работа
 
Сушилня за съдове от моливи

Създайте стойка, върху която да сушите съдовете в кухнята си, като употребявате само дървена дъска и няколко дузини обикновени моливи. Моливите могат да са цветни или обикновени, а можете да ги напръскате предварително със спрей боя, за да ги унифицирате по разцветка. Ако желаете цялата сушилня да е в определена краска, направете конструкцията и тогава я напръскайте със спрей боя.

Сушилня за съдове от моливи

Можете да разпределите моливите така, както Вие искате, в зависимост от размерите на съдовете, които искате да сушите върху стойката. Някои от тях можете да оформите по-високо от другите, за да съхранявате по-големи вещи. Встрани на сушилката оформете зона за прибори или монтирайте решетка. Ако не употребявате гумичката на моливите, можете да използвате за конструкцията моливи, които вече сте употребявали, като ги скъсите до еднаква височина.


Необходими материали:

- 50-60 бройки моливи
- дървена кухненска дъска
- дрелка
- лепило за дървесина
- бургии с диаметъра на молив

Сушилня за съдове от моливи


Инструкции:

1. Съберете достатъчно бройки моливи, за да направите сушилнята. Те могат да са напълно нови или да са вече употребявани, с цяла гумичка или с леко изтъркана. Важното е да са със здрава конструкция, така че ако са счупени или надъвкани, не ги използвайте за стойката.

Сушилня за съдове от моливи

Сушилня за съдове от моливи


2. Срежете края на моливите на еднаква дължина с трион или машина. Можете да оформите няколко нива на сушилнята, така че можете да оформите моливите с различна височина, ако ги слагате в различна редичка. Ако не, изрежете всички на еднаква височина, независимо дали са нови или употребявани, колко от тях е използвано и дали са наострени или не.

Сушилня за съдове от моливи


3. За основа можете да употребявате стара дървена дъска за рязане или дъска от дървесина, която сте отрязали сами. Ако се притеснявате, че дървесината ще се увреди от водата и искате да запазите сушилнята за по-дълго, можете да я обработите със защитен лак или боя.

4. Изработете върху хартия схема за разпределение на дупките върху основата. Разпечатайте я в реален размер на принтер и я захванете с малко тиксо върху кухненската дъска. С дрелка пробийте отворите през хартията и дървесината. Разстоянието между тях трябва да е между 3 и 6 сантиметра, големината на отвора – около 6 милиметра, а дълбочината – около 16 милиметра.

Сушилня за съдове от моливи


5. В зависимост от размерите на моливите може да се наложи да оформите допълнително дупките върху кухненската дъска. Ако не искат да влизат връхчетата, можете леко да ги оформите с острилка. Можете да оставите моливите така или да нанесете малко лепило за дървесина и тогава да ги вмъкнете, за да стоят по-стабилно върху базовата дъска. По желание можете да нанесете спрей боя в желаната разцветка.

Сушилня за съдове от моливи

Изчакайте боята да изсъхне и сложете съдовете за сушене.


Източник: project-re.blogspot.com







Няма коментари


ключови думи
сушилня за съдове, направи си сам, аксесоари за кухня

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg