фирми продукти
представяме
работа
 
2 проекта с формата на листа

За онези от вас, които обичат природата и формите от нея, тези 2 проекта са много подходящ начин да добавите щипка шикозност в стаята. Изработете си комплект за игли с формата на листа или подложки за хранене с различни форми. Можете да избирате формата в зависимост от желанието си, да използвате някоя от схемите, да свалите различни листа от интернет или да ги нарисувате на ръка.


1. Ботанически игленик

2 проекта с формата на листа

Комплектът от игленик и калъф за игли с формата на листа е не само забавен, но много функционален. Можете да избирате от няколко форми, като свалите схемите по-долу или намерите картинка на листа от различни дървета. Необходими са Ви само контурите на листата, а жилките можете да изработите сами на ръка или с шевна машина. Най-добре е да използвате цветен филц в желаните разцветки, тъй като филцовата тъкан е твърда и лесна за обработка.


Какво е необходимо, за да ги изработите:

- форми на листа, от книга, от интернет или нарисувани на ръка
- цветен филц
- муселинова тъкан
- ножици
- лепило за тъкани
- фин пясък


Как да ги изработите:

1. Свалете от интернет или от книга форма на листо, която искате да използвате. Можете да я очертаете на ръка. Пуснете на принтер формата и я изрежете с ножици, за да я използвате като шаблон. С хартиения шаблон очертайте върху филца 3 форми и ги изрежете. Тези форми са необходими за направата на калъфа за игли. За игленика са необходими 2 еднакви форми, които трябва да срежете огледално. Оформете с шевна машина или на ръка жилките върху листата, още преди да ги пришиете.

2. За калъфа за игли срежете от филца ивичка 8 х 0.6 сантиметра. Нея ще пришиете като "подвързия" на калъфа. Захванете я с лепило за двете крайни форми от филц, които изпълняват ролята на "корици" или я пришийте с игла и конци. Захванете трите форми на листа в основата една за друга с лепило, за да оформите калъфа за игли. Иглите можете да съхранявате, като ги забождате върху "страниците" на калъфа.

3. За игленика захванете с лепило или пришийте на ръка или с шевна машина по контурите на листата. Оставете малък отвор за пълнежа с пясък. Изчакайте лепилото да изсъхне, напълнете с пясък вътрешността на игленика и захванете отвора с лепило. Пясъкът ще поддържа иглите в игленика остри за по-дълго време.


2. Коркови листа за гореща храна

2 проекта с формата на листа

Вдъхновете се от природата за направата на тези подложки за гореща храна. Те са изработени от цветен корк, тъй като коркът е еко материал, добър изолатор и много приятен на пипане. Можете да изберете формата на подложката от различни варианти.


Какво е необходимо, за да ги изработите:

- корк
- филц
- акрилни бои
- четка за бои
- макетен нож
- лепило

2 проекта с формата на листа

2 проекта с формата на листа

2 проекта с формата на листа


Как да ги изработите:

1. Пуснете на принтер желаните форми на листа и изрежете с ножици хартиената форма, за да я използвате като шаблон. Сложете хартиения шаблон върху корка и очертайте контурите. Изрежете с макетен нож. Ако коркът се навива, използвайте не много гореща ютия, за да го "изгладите".

2. Изберете разцветките за подложките. Размесете акрилните бои с вода и ги нанесете върху корка с четка. Изчакайте малко боята да засъхне и нанесете още боя, за по-наситена краска. Изчакайте боята да изсъхне половин час.

3. Срежете от филц парче със същата форма, но малко по-малко от формата на корковата подложка. Захванете филца върху корковата база с малко лепило. Можете да оформите с шевна машина жилки върху формите на листа, като използвате конци в контрастни багри.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
комплект за игли, подложки за хранене, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg