фирми продукти
представяме
работа
 
Необичайни употреби на монетите в ежедневието

Ако сте събрали цял куп дребни монетки и се чудите какво да ги правите, вижте няколко идейки. С тях ще улесните поправките у дома и ще решите лесно ежедневни проблеми, без да се налага да давате много пари.

Необичайни употреби на монетите в ежедневието


Окачете вратичката на кухненския шкаф

Необичайни употреби на монетите в ежедневието

Преди да затегнете с винтове пантите на вратичките на кухненските шкафове, уверете се , че в долната им част има достатъчно пространство за движение при отваряне. Сложете монета под вратата и затегнете винтовете на пантите, а след това махнете монетата и тествайте движението на вратата.


Затегнете или отвинтете стандартен винт


Със стотинка можете да отвинтите или завинтите винтове. Тествайте дали някоя монета пасва на главата на винта, вмъкнете в нареза и завъртете.


Разпределете плочките в банята и кухнята

Необичайни употреби на монетите в ежедневието

Когато слагате плочки в банята или кухнята, преди да сложите фугираща смес, можете да разпределите разстоянията между плочките като употребявате монети. Сложете еднакви монетки по периферията на фаянсовите плочки, докато лепилото стегне, а след това ги махнете и нанесете фугираща смес в разстоянията между тях.


Застопорете вратата

Вместо да купувате скъпи стопери за вратата, които да я държат отворена, когато имате нужда, използвайте събраните монети. Сложете ги в торбичка и я завържете в горната част. Така получената тежест сложете пред вратата, за да не може да се затваря тя.


Поправете временно нестабилната мебелировка

Необичайни употреби на монетите в ежедневието

Вместо да пъхате всякакви парчета хартия под крака на масата, която се клати или под неравното канапе, използвайте монетите, които сте събрали. Сложете 1 монетка, ако разстоянието е много малко, а 2 или повече, ако е по-голямо. Ако се налага захванете монетите с тиксо една за друга, за да не се разместват.


Изправете завесите

Не купувайте скъпи тежести за изправяне на кривите завеси. Вместо тях сложете в подгъвите на пердетата монетки и ги зашийте вътре в така оформените джобчета. Така завесите ще стоят изправени, заради тежестта на монетите в долната част.


Измерете бързо разстоянията

Необичайни употреби на монетите в ежедневието

Ако нямате под ръка дърводелски метър за някакви малки разстояния, можете да употребявате монети. Трябва да знаете, че 1 стотинка е с диаметър 16 милиметра, 2 стотинки са 18 милиметра, 20 стотинки са малко повече от 20 милиметра, а 1 лев е 24,5 милиметра, тоест 2,5 сантиметра, което е 1 инч по американската система.


Поправете увредения килим

Необичайни употреби на монетите в ежедневието

Ако килимът в стаята се е сплескал от тежестта на мебелировката, която дълго е стояла върху него, можете да използвате монета, за да възвърнете текстурата му. Хванете монетата вертикално и минете с нея върху увредените зони на килима


Източник: thisoldhouse.com







Няма коментари


ключови думи
употреба на монети, монети, полезно и интересно

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg