фирми продукти
представяме
работа
 
Етажирана стойка за саксии с окачване

За онези, които имат много домашни растения, а малко пространство за тях в стаите или на терасите, тази идейка е страхотно решение. С нея можете да окачвате на стената етажирана стойка с няколко саксийки, така че да употребявате вертикалното пространство в стаята, вместо да подреждате по настилката. Частите на стойката могат да варират като големина и форма, така че да пасват на саксиите. Тъй като растенията са едно под друго, при поливане трябва да сложите само кофа отдолу под стойката.

Етажирана стойка за саксии с окачване


Необходими материали:

- парчета дървесина
- четка за боя
- боя
- дрелка
- керамични саксии
- пробивен трион

Етажирана стойка за саксии с окачване


Инструкции:

1. Изрежете от парче дървесина квадрат, който е с големина поне 2 сантиметра по-голяма от тази на най-широката част на саксията, която искате да сложите. Ако саксиите са еднакви, използвайте някоя от тях, за да оформите всички квадрати по размер. Ако не, оформете всяко парче дървесина отделно, спрямо саксията. Решете на колко етажа искате да е стойката и изрежете толкова парчета дървесина.

Етажирана стойка за саксии с окачване


2. Очертайте най-широката част от саксията върху дървесината. Вътре в кръга очертайте по-малко кръгче, което е с диаметър 13 милиметра по-малък от този на саксията. Целта е да оформите 2 концентрични кръга в центъра на квадрата.

Етажирана стойка за саксии с окачване


3. Оформете всички парчета дървесина спрямо размерите на саксиите. Захванете ги една по една с дърводелски скобки. Използвайте пробивен трион, за да изрежете по контурите по-малкото кръгче вътре в квадрата. Ако се налага доизкусурете с малък трион или с шкурка, за да изгладите по ръбовете. Повторете процедурата с всички парчета дървесина, които ще използвате.

Етажирана стойка за саксии с окачване


4. Оформете всички кръгчета и захванете парчетата дървесина с по 2 скоби, за да пробиете отворите в ъглите на квадрата. Те ще се използват за прокарване на парчетата въже за окачване на стойката. Маркирайте върху дървесината точките на 13 милиметра от страните и пробийте отвори в нея с големина спрямо големината на въжето, което ще употребявате. Оформете отвори от всички 4 страни на дървесината.

Етажирана стойка за саксии с окачване


5. По желание можете да нанесете боя върху дървесината и върху въжето, за да ги оформите в желана разцветка. Изчакайте боята да изсъхне.

Етажирана стойка за саксии с окачване


6. Сложете всяка саксия в отвора на парчето дървесина, който е изрязан спрямо нейната големина. Решете на колко сантиметра едно от друго искате да разположите растенията. В показаната идейка те са на разстояние 30 сантиметра, но то зависи от разновидността на растенията. Изрежете от въжето 4 дължини и ги завържете на възел в горната част, на 13 сантиметра от края. Въжето можете да захванете за метален кръг, с който да окачвате стойката или да оформите клуп от крайчетата на въжето.

Етажирана стойка за саксии с окачване


7. Захванете металния кръг за стената и проврете въжето през отворите на първия дървен квадрат. В долната част под дървесината завържете 4 възела. Измерете желаното разстояние и окачете втората саксия със същата техника. Завържете още 4 възела и продължете с другите парчета дървесина. Ако някоя от саксиите не стои водоравно, променете възела.

Етажирана стойка за саксии с окачване


8. Сложете всички саксии в отворите на парчетата дървесина и се уверете, че стоят стабилно. Окачете стойката за стената или за тавана на стаята или на терасата. Ако въжето е твърде дълго, изрежете го на желаната дължина и завържете на възел.

Етажирана стойка за саксии с окачване

Етажирана стойка за саксии с окачване

Етажирана стойка за саксии с окачване


Източник: designsponge.com







20 март 2015 16:41 | поливане
От: comfort.bg
Саксиите имат отвори - това се вижда на снимка 4. В първия абзац на статията е записано, че при поливане под стойката временно се слага кофа.
20 март 2015 11:54 | Подложки
От: Аня
Супер изглежда, но саксиите трябва да имат отвори, през които изтича излишната вода, за да не изгният корените цветята. Как се решава тоя проблем?
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
стойка за саксии, етажирана стойка, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg