фирми продукти
представяме
работа
 
Геометрична шарка с боя върху стената

За да включите повече цвят в стаята, но без да пребоядисвате стените в ярка разцветка, изберете геометрични шарки. Можете да ги оформите с бояджийско тиксо с желана широчина и форма. Можете да покриете всички стени в стаята или да обработите с боя само акцентна стена.

Геометрична шарка с боя върху стената

Можете да оформите геометричните шарки с 2 техники. Едната е като обособите ивиците с тиксо и нанесете боя между тиксото. Така няма да се налага да нанасяте много боя, но работата е по-трудоемка, а шарката трябва да се обмисли предварително. Втората техника е показана по-долу и включва нанасяне на по-наситената краска, а върху нея се нанася основната разцветка на стената.


Необходими материали:

- 2 разцветки боя, основна разцветка на стената и по-наситена разцветка за шарките
- бояджийско тиксо с желаната широчина
- четки за боя с различна големина, малка и голяма, най-добре скосена под ъгъл


Инструкции:

1. Облепете периферията на стената с бояджийско тиксо, за да не цапате съседните стени, тавана и настилката. Оформете на ръка с наситената разцветка боя желаните шарки. Не се притеснявайте, че линиите не са ясно очертани, тъй като ще нанесете отново основната разцветка на стената и всичко извън ивиците тиксо ще изчезне.

Геометрична шарка с боя върху стената


2. Върху боядисаните линии сложете тиксо в желаната шарка. Всичко извън контурите на тиксото ще изчезне, когато покриете стената с бяла боя. Употребявайте толкова широко бояджийско тиксо, колкото широки искате да са линиите на шарките.

3. Минете добре с пръсти върху тиксото, за да се подсигурите срещу изтичане на боята под ивиците тиксо. Ако искате, можете да нанесете с четка от боята върху тиксото, за да оформите ясни линии.

Геометрична шарка с боя върху стената


4. Отгоре нанесете 3 слоя бяла боя или боя в разцветката на стената, така че наситените линии да се скрият напълно. Целта е краската на линиите да изпъкне на фона на стената, така че изберете контрастни разцветки.

Геометрична шарка с боя върху стената


5. Отстранете внимателно ивиците бояджийско тиксо, още преди бялата боя да е напълно суха. Ако се налага пипнете някои зони с малка четка и боя, за да изравните разцветката. Дърпайте внимателно ивиците, за да не размажете боята и работете в посока отдолу нагоре.

Геометрична шарка с боя върху стената

Можете да оставите стената така или да нанесете 1 слой полиуретан, за да защитите разцветките на боите от увреждане и избеляване.

Геометрична шарка с боя върху стената

Геометрична шарка с боя върху стената


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
геометрични шарки, идеи за стените, полезно и интересно

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg