фирми продукти
представяме
работа
 
Изкуство за стената от полски цветя

Ако смятате, че изкуството е винаги скъпо, затова оставяте стените на стаите си празни, може би не сте виждали подходящи идеи, които да използвате. Идеята за изкуство за стената с полски цветя е не само евтина, но дава възможност да разгърнете въображението си. За нея можете да употребите всякакви цветчета, като форма и размер, като техните краски няма да се отпечатат напълно видимо, но ще оставят следа върху бялата хартия.

Изкуство за стената от полски цветя

Важно е, когато работите с натурални бои, както е в случая с растителни, да употребявате съдове, които не се оцветяват или можете да изхвърлите, ако се оцветят. Приборите също могат да се повредят, затова използвайте стари бъркалки. Размерът на частите на проекта зависят от размера на съда, затова ако искате по-голям проект, направете повече части.

Изкуство за стената от полски цветя


Необходими материали:

- диви цветя и зеленина, къпина, бреза, морков, детелина, бял равнец, енчец, вратига, мента и други
- хартия за водни бои
- стипца
- ножица
- картон
- чук
- корда
- тенджера и щипки

Изкуство за стената от полски цветя


Изкуство за стената от полски цветя

Инструкции:

1. Съберете разнообразни диви цветя, които да употребявате за направата на изкуство за стената върху хартия. Хартията трябва да е специално за водни боички, горещо пресована, за да не се скъса от обработката с вода. Сложете зеленината във вода, докато подготвите другите неща за работа. Покрийте работната маса с картон.

2. Разтворете три четвърти чаена лъжичка стипца в малко топла вода. С мека четка нанесете разтвора от стипца върху парчетата хартия за водни боички и ги сложете едно върху друго. Не е нужно да чакате да изсъхнат.

Изкуство за стената от полски цветя


3. Сложете парче от обработената с разтвор хартия върху работната маса. Сложете върху хартията цветче, като го разположите върху едната половина на хартията. Сгънете хартията надве, за да се оформят 2 огледални шарки. Захванете с малко тиксо, за да не се размества хартията.

4. Върху хартията сложете вестник. Започнете да обработвате зеленината с чук. Тя трябва да остави отпечатък върху обработената с разтвор хартия.

Изкуство за стената от полски цветя


5. Не разтваряйте сгънатата хартия. Сложете я на квадрат от картон и продължете работа, докато оформите всички шарки. Сложете ги всички на куп и върху тях сложете друг квадрат от картон. Завържете ги добре с канап. Напълнете съда, който ще употребявате, с вода и я кипнете. Сложете вързопа вътре във водата и го оставете на ниска температура за 10 минутки. Махнете съда настрани и изчакайте водата да се охлади, преди да извадите хартията.

Изкуство за стената от полски цветя


6. Извадете хартията от водата и отворете вързопа с хартия. Водата изважда доста голяма част от натуралната боя от растенията и я отпечатва върху хартията. Махнете зеленината от хартията, ако се налага използвайте малко топла вода. Защипете хартиените шарки с щипки на простора, за да изсъхнат. Ако желаете ги сложете в отделни рамки или в цялостна рамка, окачете ги на стената, а като Ви омръзнат лесно можете да ги смените с нови.

Изкуство за стената от полски цветя


Изкуство за стената от полски цветя

Изкуство за стената от полски цветя

Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
декорация за стена, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg