фирми продукти
представяме
работа
 
Шестоъгълен стенен часовник

Използвайте механизма на стария стенен часовник, за да създадете вещ с нова външност и щипка закачливост. За изработката можете да употребявате картон и разноцветна тъкан, като можете да използвате остатъчни парчета от други вещи. Часовникът се състои от части с шестоъгълна форма, които можете да комбинирате както пожелаете, да използвате желана бройка и да ги подредите както искате.

Шестоъгълен стенен часовник


Необходими материали:

- картон
- парчета тъкан
- макетен нож
- ножици
- механизъм за стенен часовник
- лепило


Инструкции:

1. Свалете и оразмерете схемата на шестогълниците, пуснете ги на принтер и ги изрежете с ножици. Използвайте хартиения шаблон, за да изрежете от картон няколко шестоъгълника с желана големина. В показаната идейка са използвани 19 бройки, но можете да изработите циферблат от по-малко или от повече части с желана големина.

Шестоъгълен стенен часовник


2. Сложете една от картонените части върху опаковата страна на парче тъкан. Очертайте по контура, като включите 6 милиметра толеранс. Изрежете по очертаните линии тъканта.

Шестоъгълен стенен часовник

Шестоъгълен стенен часовник


3. С лепило захванете от долната страна на картона тъканта, като сложите по няколко малки точки от лепилото по периферията. Притиснете тъканта, за да стегне лепилото. По ъгловите части прегънете тъканта, за да захванете цялата периферия.

Шестоъгълен стенен часовник


4. Сложете шестоъгълните части една до друга, така че да се допират по страните. Сложете малко лепило по контактните линии и притиснете, за да стегне лепилото. Захванете всички шестоъгълни части по желания начин.

Шестоъгълен стенен часовник


5. С макетен нож изрежете в центъра на една от формите отвор, за да вмъкнете горната част на механизъма, така че да захванете стрелките на часовника. Разширявайте отвора постепенно, за да не се окаже твърде широк за острата част, върху която се монтират стрелките на механизъма.

Шестоъгълен стенен часовник


6. От картон можете да изрежете няколко правоъгълника, за да укрепите по-добре частите на циферблата от задната страна. Захванете ги с малко лепило по периферията на часовника, за да обхванете централната част. Това е необходимо, ако механизъма е твърде тежък и смятате, че лепилото няма да успее да издържи тежестта.

Шестоъгълен стенен часовник


7. Монтирайте механизма и сложете стрелките на часовника.

Шестоъгълен стенен часовник


8. Включете батериите, настройте часа и окачете върху стената часовника.

Шестоъгълен стенен часовник


Източник: u-createcrafts.com







Няма коментари


ключови думи
стенен часовник, идеи за дома, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg