фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративна възглавничка без нужда от шиене

Може би сте от хората, които обичат да декорират стаите у дома с красиви вещи, но не са особено сръчни с ножиците и шевната машина. Или сте от хората, на които им идва отръки да шият, но не разполагат с необходимите инструменти. Каквато да е причината да предпочитате да създадете вещи без да се налага да шиете, тази техника ще Ви покаже как да изработите декоративна възглавничка за всекидневната стая или за спалнята. За нея са необходими само обикновена малка възглавничка, дантела и сатенена панделка в светла разцветка. Дантелата трябва да е достатъчно голяма, за да обхване изцяло декоративната възглавничка. Тя може да е купешка или плетена.

Декоративна възглавничка без нужда от шиене

Най-хубавото на тази техника е това, че тя не изисква кой знае какви материали, а освен това изработката е много бърза. След като подготвите дантелата и панделката в подходящи светли или ярки разцветки, са необходими минутки, за да изработите декоративната възглавничка. Техниката може да се прилага на всякакви форми и размери възглавнички, трябва само да намерите подходяща по големина дантела.


Необходими материали:

- обикновена декоративна възглавничка
- плетена покривка или дантела
- сатенена панделка
- ножици

Декоративна възглавничка без нужда от шиене


Инструкции:

1. Ако не разполагате с декоративна възглавничка, която да пасне по големина на дантелата, можете да си ушиете от парче плат, като съедините опаковите страни и минете по периферията с шевна машина, а след това напълните с памук, вълна или дунапрен. Зашийте отвора на ръка. За да декорирате възглавничката, срежете парче от панделката, като се уверите, че тя е достатъчно дълга по широчина. В зависимост от това колко панделки искате да вържете, срежете толкова дължини от панделката. В показаната техника дантелата е завързана върху декоративната възглавничка в 3 зони, с 3 части.

Декоративна възглавничка без нужда от шиене


2. Увийте плетената покривка или дантелата около декоративната възглавничка, като обхванете изцяло задната й част и съберете двата края отпред. Вмъкнете парчетата панделка в отворите на дантелата, така че да съедините крайчетата на панделката.

Декоративна възглавничка без нужда от шиене


3. Завържете панделката на фльонга върху предната част на декоративната възглавничка. Завържете панделка в още поне 2 зони на дантелата, за да оформите външност, която наподобява връзките на корсет.

Декоративна възглавничка без нужда от шиене


Източник: mossyjojo.blogspot.com.au







Няма коментари


ключови думи
декоративна възглавничка, аксесоари за дома, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg