фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни тайни за бърсане на прах

Вероятно на малко хора е приятно задължението да се бърше домашната прах, особено ако имат да почистват много стаи. За да успеете да премахнете мръсотията по-бързо и по-лесно, вижте няколко тайни.

Лесни тайни за бърсане на прах


Бебешки кърпички

- Употребяваните бебешки кърпички можете да изперете и да използвате като кърпи за бърсане на домашна прах. Разбира се говорим за употребявани кърпички, които не са твърде замърсени и са изработени от достатъчно здрава тъкан, за да се използват многократно.

- Почистването на клавиатурата на компютъра като я изтръсквате е добра техника за премахване на мръсотия под копчетата й. За да почистите още по-добре, употребявайте бебешки кърпички, с които да премахнете мръсотията отгоре.


Омекотител за тъкани

- След почистване на екраните обикновено статичното електричество събира много бързо замърсяване. За да предотвратите това, избършете ги с кърпа, която сте напоили с малко омекотител за тъкани. Тази техника може да се използва също за всякакви пластмасови повърхности в стаите, които събират домашна прах заради статичното електричество.

- Почистете стъклените маси, вратите на душ кабината и други твърди повърхности в стаята така, че да не привличат мръсотия. Почистете ги със смес от 1 част омекотител за тъкани и 4 части вода, като потопите кърпата за почистване в сместа.

- Можете да почиствате щорите, които събират много домашна прах, с кърпички за омекотяване на тъканите. Ако не разполагате с такива, употребявайте обикновена микрофибърна кърпа, която сте напоили с малко омекотител за тъкани.

Лесни тайни за бърсане на прах


Ръкавици

- Ако трябва да почистите от прах цял куп дребни вещи, които стоят върху рафтчетата в стаята, сложете обикновена вълнена ръкавица или такава от памучна тъкан. Колкото по-мека е тъканта, толкова по-добре.

- Употребявайте обикновена ръкавица, за да премахнете паяжините от полилея и да отстраните мръсотията от частите му. Преди да сложите ръкавицата я потопете в малко почистваща смес за стъкла.


Кухненски ръкавици

Старата кухненска ръкавица можете да употребявате за почистване на разнообразни повърхности в стаите. Едната й страна можете да използвате за нанасяне на почистваща течност, а с другата излъсквайте повърхностите до блясък.


Четки за боя

- С обикновена четка за боя можете да почистите прахоляка от мрежите на сенника. С голяма четка премахнете основната мръсотия, а с по-малка изчеткайте по ъгловите части. След като отстраните мръсотията, нанесете с голямата четка малко керосин върху двете страни на мрежата и я подсушете със суха кърпа.

- Четките за прах и кърпите са добри за отстраняване на мръсотията от по-големи повърхности, но те обикновено не могат да стигнат до тесните зони. За тях употребявайте четки за боя, с които можете да почиствате труднодостъпните зони, плетените кошници и плетената мебелировка. С по-твърда четка можете да отстраните мръсотията, а с по-мека да почистите още по-добре повърхностите.

Лесни тайни за бърсане на прах


Чорапогащник

Почистете паяжините и прахоляка под хладилника с топка, която сте направили от стар чорапогащник и която сте прикрепили с ластик за дървена закачалка или точилка. Мръсотията ще се събере между нишките на найлоновата тъкан, която лесно може да се изпере след употреба.


Калъфки

С обикновена калъфка на възглавница можете лесно и бързо да премахнете праха от таванския вентилатор. Вмъкнете всяко от витлата в калъфката и бавно избършете, докато изваждате витлото, така че прахолякът да остане вътре в нея.


Чорапи

Почистете хоризонталните щори в стаята с обикновен стар чорап. Сложете ръката си в чорапа и минете върху частите на щорите, за да оберете мръсотията, която се е събрала отгоре и отдолу.


Клечки за зъби

За да премахнете мръсотията от много тесни вдлъбнатини, потопете обикновена клечка за зъби или клечка за уши в малко спирт и минете по труднодостъпните зони с тях.


Източник: rd.com







Няма коментари


ключови думи
почистване на дома, бърсане на прах, идеи за почистване

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg