фирми продукти
представяме
работа
 
Сламена рамка за фотографии

Използвайте обикновена рамка за фотографии, стара или нова, за да я трансформирате бързо и лесно с наръч сламки. Натуралната външност на рамката е много непринудена и неутрална. В проекта е показана конкретна шарка, но рамката може да се оформи по желан от Вас начин, с други шарки. Ако не разполагате с подходяща по форма и размер рамка, можете да сглобите базата от скосени летви.

Сламена рамка за фотографии

Сламки можете да потърсите в магазин за хоби стоки или да намерите сред природата. Ако разцветката им не е еднаква, това не бива да Ви притеснява, тъй като придава очарование на рамката. Сламките са лесни за употреба, а ако сбъркате, можете лесно да премахнете грешната сламка и да я замените с друга.


Необходими материали:

- сламки
- макетен нож
- рамка за фотографии
- шкурка
- молив
- линийка
- малки четки
- парцал
- лепило


Инструкции:

1. Срежете с макетен нож сламките по дължина, като се опитвате да режете в права линия. Можете да употребявате сламките без да ги режете, но рамката ще е по-плътна. Обработете срязаните сламки с линийката, за да ги изпънете. Можете да минете върху тях с ютия, като я загреете съвсем леко и пуснете пара.

2. Леко обработете повърхността на рамката с шкурка, за да премахнете неравностите и треските от нея. Избършете с влажен парцал, за да отстраните мръсотията.

3. Очертайте върху повърхността на рамката линия, която да минава по диагонал на всеки от ъглите. Основата на триъгълника, който се получава, трябва да минава по ъгъла на вътрешния правоъгълник.

4. Захванете с лепило ивички от сламки върху рамката, като ги захващате вертикално и хоризонтално. Нанесете лепило с малка четка върху зона от рамката, а върху лепилото сложете една по една сламките. Работете в посока отвътре – навън. Ако се появят балончета, премахнете ги с линийка. Избършете излишното лепило с влажен парцал и изчакайте да изсъхне.

5. Използвайте техниката, за да захванете с лепило сламки по диагонал по ъглите на рамката. Работете в посока отвътре – навън. Нанесете лепило с малка четка и захванете сламките, като ги обработите с влажен парцал. Изчакайте да изсъхне.

6. Захванете с лепило няколко ивички от сламки върху страничните части на рамката.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
рамка за фотографии, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg