фирми продукти
представяме
работа
 
Разноцветна дъждовна верига за градината

Разноцветна дъждовна верига за градината

Може би не сте чували за дъждовни вериги, но те са много често срещани в Япония, където заместват тръбите на улука. По тях се стича дъждовната вода и може да се събира за битови нужди. Веригите се окачват на покрива и обикновено се състоят от няколко метални чашки, които са окачени върху метална верига. Водата се стича от чашка в чашка и действа релаксиращо. Вижте как можете да изработите цветната верига, за да я окачите на къщата или вилата.

Разноцветна дъждовна верига за градината


Необходими материали:

- 10 малки керамични саксии
- боя в няколко разцветки
- дунапренова четка за боя
- метална верига с дължина 2,5 метра
- 10 малки метални връзки за верига, които да можете да промушвате през дренажния отвор на дъното на саксията
- клещи

Разноцветна дъждовна верига за градината


Инструкции:

1. Изберете разцветката за частите на веригата, като те могат да изсветляват постепенно или да са в разнообразни ярки краски. Ако решите да ги оцветите в няколко нюанса на една разцветка, смесете боята с определена доза бяло и черно, за да я изсветлите или потъмните. Оригиналната краска трябва да се нанесе върху средните саксии върху веригата, над тях сложете по-светлите нюанси, а под тях монтирайте по-тъмните.


2. Нанесете върху саксиите от теракота разцветките боя с дунапреновата четка. Оцветете с всяка разцветка по 2 части, така че да използвате оригиналната боя и по 2 по-тъмни и по-светли багри. Можете да разпределите разцветките по друг начин или да нанесете няколко краски върху саксиите, които да са неутрални или ярки. Изчакайте боята да изсъхне добре преди да монтирате частите върху металната верига.

Разноцветна дъждовна верига за градината


Разноцветна дъждовна верига за градината


3. Разделете металната верига на 11 еднакви дължини. За да отделите звената употребявайте клещи, като отворите леко металните части, за да вмъкнете окачените саксии. Не ги откачайте от веригата напълно, а само леко ги раздалечете.

Разноцветна дъждовна верига за градината


4. Вмъкнете в отвора на всяка саксия по една метална връзка. Захванете малката връзка с големите звена на металната верига, като едната трябва да мине вътре в саксията, а другата трябва да е окачена от другия й край. Затворете металната връзка с клещи, така че да не се откачват.

Разноцветна дъждовна верига за градината


5. Окачете за покрива дъждовната верига вместо улук и изчакайте да завали дъжд, за да видите как водата се стича по чашките на веригата и се събира в тях.

Разноцветна дъждовна верига за градината


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
дъждовна верига, верига за градината, идеи за градината

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg