фирми продукти
представяме
работа
 
8 идеи за стените в стаите

Вижте стените в стаите с друг поглед и си представете какви трансформации можете да направите, за да използвате тяхната функционалност. Вдъхновете се да превърнете различните по характеристики ниши в практични зони за съхранение на вещи.


Ниша в стената

8 идеи за стените в стаите

Ако стените в стаята са от гипсокартон, можете да оформите вградена ниша между 2 метални структури. Макар нишата да е доста тясна, в нея можете да монтирате рафтчета за съхранение на дребни вещи. В банята можете да монтирате остъклени вратички, за да държите в нишата хавлиени кърпи и козметика, а в кухнята можете да съхранявате различни подправки и сухи храни.


Цветна стена с малки рафтчета

8 идеи за стените в стаите

С ламперия можете да оформите акцентна стена, а нейната вътрешна част да боядисате с боя за ученически дъски в ярка разцветка. Върху стената можете да монтирате малки рафтчета, но вместо да ги захванете едно под друго, позиционирайте ги несиметрично.



Вградена дъска за гладене или бюро

8 идеи за стените в стаите

Малката стая или ниша в коридора може да се оформи като перално помещение. За да се спести пространство дъската за гладене може да се вгради в стената, а когато се използва да се сваля надолу с панти. Монтирайте вратичка на кутията, в която се съхранява гладачната дъска. Идейката можете да изпробвате в детската стая и в кухнята, като вместо дъска монтирате падаща маса или бюро.


Ниша с канапе

8 идеи за стените в стаите

Уютната ниша в стената е страхотна зона за релаксация, в която можете да оформите пейка за сядане. Оформете мека седалка и добавете декоративни възглавнички. Вътрешната част на нишата можете да облицовате с ламперия, чиято разцветка може да контрастира на стените в стаята.


Перфорирана дъска

8 идеи за стените в стаите

Дори да не разполагате с просторен гараж, в него можете да съхранявате голяма част от вещите си. Достатъчно е да трансформирате част от стена, като монтирате перфорирана дъска и я захванете здраво върху стената. В отворите на дъската можете да захванете метални куки, върху които да съхранявате кошнички, кутии и торби за вещи. Под дъската може да държите количка на колелца за подвижно съхранение на вещите Ви.


Вградени закачалки

8 идеи за стените в стаите

За домакинствата с повече деца идеята за вградена в стената ниша с няколко зони със закачалки може да се окаже особено полезна. В долната и в горната част можете да монтирате вратички, за да съхранявате обувки, аксесоари и спортни екипировки, а в средната зона монтирайте закачалки. Издадената напред плоскост може да служи за сядане, като всеки ще знае коя е неговата зона.


Скрита ниша

8 идеи за стените в стаите

Скрита встрани от стъпалата, малката ниша е страхотна зона за релаксация, в която можете да четете необезпокоявани с чаша чай в ръка. Монтирайте мека седалка, за да можете да сядате върху вградената повърхност, а под седалката можете да съхранявате част от своите вещи. Ако конструкцията на стената има извивки, в стенната ниша могат да се монтират рафтчета.


Хоризонтално разделена стена

8 идеи за стените в стаите

Стена в детската стая можете да трансформирате в кътче за ученика. Монтирайте по средата дълъг рафт, а под него нанесете боя за ученически дъски. В горната част на стената може да се обособи дъска за бележки от коркови плоскости, върху която можете да слагате разнообразни неща. Дори да не можете да отделите цяла стена за идеята, достатъчно е да обособите част от нея и да я разделите хоризонтално.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
стените в дома, идеи за дома, полезно и интересно

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg