фирми продукти
представяме
работа
 
3 забавни проекта за дома

Не е нужно да купувате скъпа мебелировка, за да оформите интересни зони в стаите. Понякога обикновените вещи могат да бъдат трансформирани в ефектни и функционални мебели или аксесоари само с подръчни средства и малко креативност.


1. Ярки столчета и масичка за детската стая

3 забавни проекта за дома

С малко боя в ярки краски обикновената мебелировка за детската стая може да се превърне в атрактивно, привличащо погледа обзавеждане. Изберете бои с гланцов блясък, особено ако мебелите са от дървесина. Обработете повърхностите с шкурка и избършете с влажна кърпа. Изчакайте да изсъхне и изберете докъде искате да нанесете боята върху всяка част. За да можете да оформите прецизна хоризонтална линия между боядисаните и небоядисаните участъци, облепете повърхностите на границата между тях с бояджийско тиксо. Нанесете боя с обикновена или дунапренена четка, изчакайте да изсъхне и нанесете още един пласт от боята. Оставете боята да позасъхне и махнете бояджийското тиксо. Изчакайте боите да изсъхнат напълно, преди да подредите мебелите в детската стая. Тъй като обзавеждането ще се ползва от деца, можете да нанесете върху всички повърхности защитен слой лак. За безопасност на децата е добре да изберете бои с ниско или никакво съдържание на VOC съставки, които могат да увредят здравето.


2. Лампа с панделки в ярки разцветки

3 забавни проекта за дома

Обикновената настолна или подова лампа може да придобие нова външност без много средства. В зависимост от разцветките в стаята, в която ще разположите лампата, изберете панделка в две краски. Ако искате да има контраст, те могат да са в светла и тъмна разцветка, в ярки или приглушени багри. Добре е панделките да не са много широки, като е необходимо да са с еднаква широчина. За прикрепване на ярките панделки върху лампата можете да използвате тиксо или лепило. Залепете с пистолет за топъл силикон края на панделката от вътрешната страна на абажура, като едната трябва да прикрепите отгоре, а другата отдолу. Издърпайте двете разцветки панделки към средата на абажура, преплетете ги и ги издърпайте в другата посока така, че да се образува клуп. Захванете панделките от вътрешната страна на абажура с лепило, защипете с щипка, докато стегне, и продължете да ги оплитате в центъра, докато оформите изцяло лампата. Изчакайте да изсъхне добре, преди да монтирате абажура върху лампата. Ако не искате да се виждат вътрешните части на панделките, захванете по обиколката на абажура цветен кант.


3. Купички за дребни вещи в банята


3 забавни проекта за дома

Ако не разполагате с достатъчно пространство, за да монтирате шкаф в банята, съхранявайте дребни вещи в дървени купички. Срежете ги през центъра и обработете дървесината с шкурка, а след това избършете с влажна кърпа. Можете да нанесете боя върху повърхността на купичките, като пропуснете ръбовете, по които ще ги захванете върху стената. Нанесете лепило по дължината на ръба и залепете срязаните части върху плоскост. Можете да ги монтирате върху стената на банята или върху вратичката на шкафа за баня, ако в него няма достатъчно място за Вашите вещи и козметика.


Източник: parents.com







Няма коментари


ключови думи
направи си сам, идеи за дома, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg