фирми продукти
представяме
работа
 
Необикновени употреби на корите за яйца

Картонените кори за съхранение на яйца се употребяват не само за защита на яйцата от счупване. Много хора използват тяхната способност да изолират и да заглушават силния шум, за да покриват стените на стаите, макар че няма доказателства за действието на така оформена звукоизолация. Ако имате употребявани кори за яйца, които се чудите какво да правите, има доказани употреби на корите, които могат да са Ви много полезни.

Необикновени употреби на корите за яйца

1. Опаковайте с парчета кори за яйца чупливи предмети, за да ги предпазите от счупване. Особено подходящи са за съхранение на чупливи орнаменти за елха, които можете да пъхнете между корите, които да увиете с канап, за да не се разместват. Така защитените вещи можете да сложите в картонени кутии.

2. Сложете няколко картонени кори за яйца в чекмеджетата, за да можете да съхранявате дребни вещи, без да ги смесвате. Така можете да откривате копчетата, малките части от детски играчки, кабарчетата, мънистата, гайките и прочее дребни вещи много бързо. Ако разпределите вещите по цвят, няма да се налага да търсите дълго време за копчета в определена разцветка, когато са Ви необходими.

3. Дръжте няколко кори в пералното помещение, за да събирате дребните вещи от джобовете на дрехите, които слагате в пералната машина. Така няма да ги изгубите и да се чудите къде сте ги сложили.

4. Съхранявайте различни по дебелина дължини от тел и въже в кори, като ги увиете около изпъкналите части между вдлъбнатините, а за да захванете края им срежете Х-образен жлеб в горната част на конусовидната формичка.

5. Употребявайте старите картонени кори за палитра за рисуване, като сложите във вдлъбнатините малко боя в няколко разцветки. Когато нямате нужда от палитрата, можете да я изхвърлите, вместо да я миете.

Необикновени употреби на корите за яйца

6. Картонените кори са много подходящи за градинари, които искат да използват собствени семена. Засадете семената във вдлъбнатините на корите, в малко почвена смес, а след това пресадете разсада в градината. Картонът е достатъчно здрав, за да задържи влагата от поливане на семената, без да се скъса, а когато пресаждате, можете да срежете кората и да я сложите в градината заедно с растението.

7. Когато строите нещо или работите по някоя вещ, дръжте под ръка кора, в която да слагате дребните вещи, за да не ги загубите. Всякакви части, гайки, болтчета и прочее ще са отделени в кората, за да не се налага да ги търсите из цялата стая.

8. Големите кори за яйца могат да се употребяват за уплътняване на чупливи вещи, които пренасяте в картонени кутии, вместо найлонови балончета или хартиени топки. Ако искате по-добра уплътняваща способност, сложете 2 кори една срещу друга и ги захванете с тиксо или лепило. Ако имате нужда от уплътнение с определена форма, изрежете кората.

9. Нарежете картонените кори на части, като следвате вдлъбнатините на кората. Сложете в тях хартиени топки от намачкан вестник, който сте напоили с малко спирт и захванете 2 по 2 "чашките" от картон с малко канап. Така оформените топки можете да употребявате вкъщи или на къмпинг за подпалки за огън.

10. Освен пресни яйца, в картонените кори можете да защитите от увреждане дребни плодове и зеленчукови храни, даже дребни сладки. Смокините, кайсиите и ягодите ще се запазят по-добре, ако ги сложите между 2 картонени кори.


Източник: care2.com







17 юли 2013 17:02 | Кори от яйца
От: Мери
Не е препоръчително да съхранявате плодове или сладки в корите от яйца от чисто хигиенична и здравна гледна точка. Все пак по повърхността на яйцата има замърсявания и може да се пренесат болести и зарази.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
кори за яйца, полезно и интересно, идеи за съхранение

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg