фирми продукти
представяме
работа
 
Още 10 полезни употреби на магнита

Малките и не много силни магнити могат да са много полезни в ежедневието не само като декоративна вещ върху вратичката на хладилника. Вижте как можете да употребявате малките магнитчета и рекламните магнити за хладилник, за да спестите време и усилия. А ако тези идеи не са достатъчни, вижте още няколко употреби на магнита.

Още 10 полезни употреби на магнита

1. Премахнете трудните за вадене батерии. За да ги извадите, без да ударите пръстите си, сложете върху тях силен магнит, който ще ги издърпа без да се налага да използвате сила и да рискувате ноктите си.

2. Задръжте торбата стабилно в коша за смет, така че тя да не се размества, а мръсотията да попадне в кошчето. Захванете я с магнити, като ги сложите от вътрешната и от външната страна един срещу друг.

3. Оформете допълнителна зона за съхранение на храната от долната страна на кухненските шкафове. Захванете с винтове метална тепсия, така че да можете да съхранявате бурканчета с подправки и суха храна. Капачките на бурканите оборудвайте с малки магнитчета, така че да се захващат върху тепсията. Можете да я монтирате от външната страна на кухненските шкафове или от долната страна на рафтовете вътре.

Още 10 полезни употреби на магнита

4. Употребявайте старите магнити за хладилник, за да водите отчет на храната в хладилника. Изрежете картинки на храните, които най-често купувате и ги захванете  магнити върху вратичката или върху страничната част, за да ги виждате. Така можете да отчитате каква храна има вътре или какво трябва да напазарувате.

5. Захванете с винт не много голям магнит върху дръжката на метлата или четката за настилка. Така можете да ги съхранявате върху страничната част на хладилника, без непрекъснато да падат. Със същата техника можете да захванете дръжката на лопатката за смет или кухненските кърпи за почистване на масата.

6. Захванете с малки магнитчета хартията за печене върху металната тава, за да не се завива тя в края и да не се размества. Когато извадите храната, изчакайте магнитите да се охладят преди да ги махнете.

7. Съхранявайте дребните вещи на бюрото си върху магнит. Захванете го върху вратичката и слагайте металните кламери, така че да не ги губите. За да не се убодете на кабарчетата, можете да ги съхранявате върху повърхността на магнит.

8. Не си губете времето да търсите заплетените кабели на уредите и аксесоарите. Дръжте ги така, че да се виждат добре. Увийте за кабела метална пружина от химикалка и я захванете върху магнитче, което сте прикрепили с винт върху стената.

Още 10 полезни употреби на магнита

9. Докато майсторите нещо в гаража или на двора, дръжте наблизо магнит, за който да прикрепвате дребните метални части. Така няма опасност да ги изгубите или да се нараните на някоя остра част, която се е изтъркулила под масата.

10. Тъй като вратата на хладилника се вижда добре, тя е особено подходяща да направите върху нея зона за бележки. Захванете с рекламен магнит няколко парчета хартия, а за да пишете захванете с лепило малко магнитче върху дръжката на химикалка, за да я съхранявате върху вратичката.


Забележка: Въпреки че не е толкова силен, колкото неодимовите магнити, обикновеният магнит крие рискове от инциденти. Те не трябва да се оставят близо до малки деца, да се работи със силни магнити, да се слагат близо до предмети, които могат да се повредят от магнетизма. Не е доказано напълно вредното въздействие на магнитите върху човека, но за да сте напълно сигурни, не се излагайте на продължително магнитно въздействие и стойте на поне 1 метър от големи магнити.


Източник: care2.com







Няма коментари


ключови думи
употреби на магнита, магнит, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg