фирми продукти
представяме
работа
 
Ярки платна за всекидневната стая от "мраморна" хартия

Ако обичате ярките разцветки в стаите, можете да оформите ярки платна за стените само с хартия и бои, като ги комбинирате с малко стипца на прах. Можете да изработите своя собствена комбинация от форми и краски, за да ги координирате с разцветките в стаята. Трансформирайте обикновена хартия в цветна фокусна точка на всекидневната стая, като я оформите на няколко части и ги сложите върху стената.

Ярки платна за всекидневната стая от мраморна хартия


Необходими материали:

- 2 плитки съда от алуминий или стъкло, които да са по-големи от хартията
- вода
- стипца
- плътна хартия
- акрилни бои в поне 2 разцветки
- течна скорбяла
- клечки за зъби
- пинсети
- закачалки и щипки

Ярки платна за всекидневната стая от мраморна хартия


Инструкции:

1. Сложете вода в един от съдовете, така че течността да достигне дълбочина 5 сантиметра. Добавяйте водата чаша по чаша, като на всяка чашка добавяйте по 1 супена лъжичка стипца.

Ярки платна за всекидневната стая от мраморна хартия


2. Потопете хартията в течността със стипца или нанесете сместа върху хартията с четка. След това я изплакнете леко и я окачете да съхне. С леко загрята ютия минете върху хартията, за да изгладите гънките.

3. Разредете с вода акрилните бои наполовина. Най-добре е да изстискате половината от боята в шишето и да я замените с вода. Така ще нанесете разцветката по-лесно.

4. В отделен съд сложете поне 5 сантиметра течна скорбяла. Тествайте разредената боя като капнете от нея върху течността, ако боята потъне добавете още вода в шишето.

5. Изстискайте разредената боя върху течната скорбяла, като оформите желаните шарки с нея върху течността. Боята трябва да плава над скорбялата.

Ярки платна за всекидневната стая от мраморна хартия


6. Сложете в сместа втората разцветка, която също трябва да е разредена наполовина. Оформете извивки от багрите с клечка за зъби. Ако искате да употребявате повече краски, сложете ги една след друга, без да смесвате.

Ярки платна за всекидневната стая от мраморна хартия


7. Сложете изсъхналата хартия върху разцветките и изчакайте 10-ина секунди. Повдигнете хартията с пинсети, но не правете резки движения, за да не размажете формите от боите.

Ярки платна за всекидневната стая от мраморна хартия


8. Захванете цветната хартия с щипки върху закачалка, за да изсъхнат боите. Изчакайте няколко часа и захванете хартията върху дървена рамка като художническо платно. Техниката можете да употребявате не само за хартия, но за тъкани.

Ярки платна за всекидневната стая от мраморна хартия


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
всекидневна, декорация за дома, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg