фирми продукти
представяме
работа
 
Рафт за книги "Въжен мост"

Забравете скучните рафтчета за книги във всекидневната стая или кабинета. Съхранявайте книгите си върху необичайно рафтче, което наподобява въжен мост. То не е трудно за направа, а дължината му зависи от Вашето желание. Можете да комбинирате няколко от тях, за да създадете цяла "въжена библиотека", върху която да съхранявате книгите си.

Рафт за книги "Въжен мост"


Необходими материали:

- голяма дървена дъска
- метален държач от 2 части, за рафтчета
- парашутна корда или здрав канап
- метални шайби
- трион
- дрелка

Рафт за книги "Въжен мост"


Инструкции:

1. Нарежете дъската на части. Те могат да са с различна широчина, но трябва да са с еднаква дължина. Използвайте трион или помолете някой, който може да работи с режещи инструменти да нареже дъската вместо Вас. Добре е да оформите 2 от частите с по-голяма широчина, за да ги употребите в двата края, като ги монтирате в металните държачи върху стената. Колкото повече части използвате и колкото по-тесни са те, толкова по-подвижно ще е рафтчето за книги.

Рафт за книги "Въжен мост"


2. Използвайте не много широка бургия на дрелката, колкото през отворите да минава нишката на кордата. Решете на какво разстояние искате да окачите частите на рафта. Маркирайте върху дървените парчета къде трябва да се пробият дупките за кордата. Те трябва да са еднакви върху всички дървени части. Пробийте с дрелка отворите върху частите и избършете, за да отстраните стърготините от тях.

Рафт за книги "Въжен мост"


3. Срежете от кордата 2 парчета с еднаква дължина. Тя трябва да е съобразена с дължината на дъската, която употребявате, като добавите малко толеранс. Вържете на възел единия край на кордата и обработете нишката със запалка, за да не се разнищва. Прокарайте другия край на кордата през дупката на една от частите, ако използвате по-широки части за двата края, проврете кордата първо през една от тях. Завържете на възел и проврете другото парче корда през втората дупка на дъската.

Рафт за книги "Въжен мост"


4. Прокарайте от вътрешната страна на първата дъска няколко метални шайби, за да държите частите на рафтчето на разстояние.

Рафт за книги "Въжен мост"


5. Проврете кордите през всички части, като ги отделяте с по няколко метални шайби. В края ги завържете на възел и обработете нишките със запалка, за да не се разнищват. Монтирайте металните Т-образни държачи от двете страни на рафтчето, като захванете за тях крайните дървени части.

Рафт за книги "Въжен мост"


6. Решете къде искате да монтирате рафтчето за книги и захванете металните държачи върху стената. Те не трябва да изпъват напълно кордите, за да може дървените части да оформят увиснала конструкция.

Рафт за книги "Въжен мост"

Сложете върху рафтчето книги. Опрете ги добре една върху друга, за да не паднат. Макар да не можете да съхранявате много книги върху рафтчето, ефектната външност на библиотеката компенсира неудобството.

Рафт за книги "Въжен мост"


Източник: instructables.com







Няма коментари


ключови думи
рафтове за книги, въжени рафтове, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg