фирми продукти
представяме
работа
 
Рустикално килимче от въже

Върху хладната настилка от фаянс или цимент имате нужда от нещо, което да пази краката Ви от студенината. Трудно е да се намери килимче за стаята, което да пасне по големина на конкретната зона, в която искате да го сложите. Затова най-добре е да си го изработите сами, за да го оформите по Ваш вкус. Ако разполагате с малко време и желание, изработете текстурно килимче от въже, което може да е от сизал или от юта.

Рустикално килимче от въже

Килимчето се състои от различни по големина части, които са свързани помежду си в цялостна структура, която може да е с различна форма. Ако в някакъв момент прецените, че искате по-голямо покритие за настилката в стаята, можете да прибавите още части. Техниката е лесна за направа и е много забавна.

Рустикално килимче от въже

Рустикално килимче от въже


От какво се нуждаете, за да го изработите: въже от юта или сизал, с дебелина 8- 11 милиметра; пистолет за топъл силикон и пръчки силикон; игла и здрав конец; ножичка.


Как да го изработите:

1. Можете да изработите килимче като оформите отделните части с желана големина, а след това ги захванете една за друга в няколко точки с лепило. Техниката с лепило обаче може да се прилага само за малки килимчета, тъй като по-големите няма да са достатъчно устойчиви. Ако искате да изработите по-голямо покритие за настилката в стаята най-добре е да захванете частите с игла и конец. Макар формите на текстурата да могат да са различни, можете да употребявате примерна схема за оформянето й.

Рустикално килимче от въже


2. Застопорете единия край на нишката с малко лепило и оформете малка намотка от въжето. Продължете да навивате, като оформяте стегната намотка. От време на време слагайте малко от лепилото, за да държите намотката стабилно, така че да не се размотава. Задръжте за няколко секунди, докато стегне лепилото.

Рустикално килимче от въже

Рустикално килимче от въже


3. Оформете намотка с желана големина, захванете я в края с малко лепило и срежете въжето. Намотката може да е с всякаква големина и форма, кръгла, овална, правоъгълна, ако втвърдите някои части с малко течност за колосване на тъкани. Подредете оформените части една до друга по желания от Вас начин, за да оформите по-големи парчета. Пришийте ги едно за друго с конец, за да оформите цялостната структура. Така можете да изработвате нестандартни по форма килимчета, които да пасват на зоните в стаята, без да се налага да ги подпъхвате под мебелировката. Можете да оформите предварително шарките, за да ги комбинирате в симетрична структура.

Рустикално килимче от въже

Текстурата на килимчето може да е гъста или рехава, а частите могат да са с различни шарки. Когато оформите цялостната структура, сложете нестандартното покритие върху настилката в желаната зона от стаята. По желание можете да нанесете боя.

Рустикално килимче от въже

Рустикално килимче от въже

Рустикално килимче от въже

Рустикално килимче от въже


Източник: shelterness.com







Няма коментари


ключови думи
рустикално килимче, килимче от въже, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg