фирми продукти
представяме
работа
 
Ъглова маса за малко антре

Ако не разполагате с много пространство в антрето си, монтирайте малка ъглова маса, върху която могат да се съхраняват дребни вещи, телефони, ключове. За направата й можете да употребите части от стара мебел или напълно нови части с желаната големина, която да пасва на Вашето антре. Формата на масата може да е полукръгла или правоъгълна, а разцветката на плота и на ъгловата скоба зависи от Вашето желание. Масата може да е неутрална част от стаята или ярка фокусна точка.

Ъглова маса за малко антре

Ако употребявате части от стара маса или табуретка, няма нужда от особено оформяне на плоскостите, преди да ги монтирате. Достатъчно е да срежете кръга наполовина и да нанесете боя. Ако обаче искате да изработите масата от плоскости, трябва да разполагате с инструменти за нарязване или да поискате да Ви ги нарежат в магазина за строителни стоки.


Необходими материали:

- кръгла плоскост, която е срязана наполовина
- средно голяма метална L-образна скоба или 2 по-малки скоби
- фреза
- лепило за дървесина
- конзола с Г-образна форма
- дрелка
- грунд
- боя
- четка за боя
- винтове за дървесина
- смес за запълване на дървесина
- шкурка
- стенни дюбели

Ъглова маса за малко антре


Инструкции:

1. Ако използвате стара плоскост от маса или табуретка, трябва само да я почистите, ако се налага да я обработите с шкурка и да я срежете през средата, за да получите 2 половини. Ако употребявате плоскост от дървесина или шперплат, изберете с каква големина искате полу-окръжността и я изрежете. Обработете я с шкурка, за да премахнете треските, избършете с влажна кърпа и изчакайте да изсъхне. Можете да оформите гладък ръб с фреза или да захванете фурнир.

2. За да захванете плота върху конзолата използвайте лепило. Пробийте през плоскостта с дрелка и захванете с винтове през късия край на конзолата, като оформите зенкер. Използвайте поне 3 винта, на 6 милиметра от центъра на плоскостта. Можете да захванете двете части с голяма метална скоба, с която ще ги монтирате върху стената, но трябва да сте сигурни, че скобата ще издържи тежестта им. В противен случай използвайте лепило и винтове.

3. Запълнете отворите и драскотините със смес за дървесина, изчакайте да изсъхне и я обработете с шкурка.

4. Обработете с шкурка всички части, избършете с кърпа, нанесете грунд и боя в желана разцветка. Изчакайте боята да изсъхне добре. Ако искате можете да нанесете декупаж или да оформите шарки с боя. Изчакайте да изсъхне добре, преди да монтирате върху стената.

5. Монтирайте цялата маса със скоба върху стената или с 2 скоби, които да захванете от двете страни на конзолата, за полу-окръжността и за стената. Монтирайте ги в зависимост от това каква е нейната конструкция, като най-добре да ползвате дюбели за повече стабилност на структурата. Ако искате да слагате по-тежки вещи върху масата, захванете няколко винта върху конзолата в стената.


Източник: styleathome.com







Няма коментари


ключови думи
антре, маса за антре, идеи за антре

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg