фирми продукти
представяме
работа
 
Лесна рамка с релефна периферия

Трансформирайте старата рамка в ярка фокусна точка за стаята само с няколко дървени летви и малко боя. Изберете за рамката ярка или неутрална разцветка, която да подчертае релефната периферия. Можете да я използвате за детски рисунки, за картини или весели снимки, както да оформите няколко рамки и да ги сложите една до друга върху стената.

Лесна рамка с релефна периферия


Какво е необходимо, за да я изработите: стара или нова рамка за картини; макетен нож; тънки дървени летви; лепило за дървесина; грунд за дървесина; спрей боя в желана разцветка; малка художническа четка; метална линия; шкурка.


Как да я изработите:

1. Най-добре е да използвате сглобена рамка, но ако искате тя да е с определена големина можете да я изработите от 4 дървени летви със скосени крайчета. Ако употребявате стара рамка, обработете я с шкурка, за да отстраните остатъчна боя от нея и да я почистите. Избършете с влажна кърпа и изчакайте да изсъхне добре.

2. За да оформите рамка от дървени летви, решете с каква големина я искате и изрежете от дървесина 4 части, 2 къси и 2 дълги, като ако летвите са твърде широки, можете да ги стесните. Скосете двата края на всяка от частите с ъгъл 45 градуса и обработете дървесината с шкурка. Използвайте лепило за дървесина, за да сглобите частите в рамка, като ги захванете по скосените ръбове. Изчакайте лепилото да стегне добре.

Лесна рамка с релефна периферия


3. Нарежете тънките летви на части. Необходими са 4 форми с големина 28 х 8 сантиметра; 4 форми с големина 26 х 5 сантиметра; 4 форми с големина 24 х 2,5 сантиметра; 4 форми с големина 23 х 0,6 сантиметра. За малките форми по края на рамката изрежете по 4 бройки с размери 8 х 9 сантиметра; 5 х 6 сантиметра; 2,5 х 6 сантиметра; 0,6 х 2,5 сантиметра. Тези мерки са примерни, ако желаете, можете да смените пропорциите на парчетата дървесина, за да паснат на големината на рамката.

4. Захванете с лепило най-големите форми в ъглите на рамката, като ги вмъкнете на половин сантиметър навътре. Намажете с четка лепилото върху долната част на парчето летва и притиснете формата върху рамката. Докато лепилото съхне захванете останалите сходни по големина части в ъглите на дървената рамка.

Лесна рамка с релефна периферия

5. Върху големите форми захванете с лепило по-малките, като ги градирате по големина. Стремете се да ги захващате в центъра, така че да оформите симетрична текстура на етажи. Изчакайте лепилото за дървесина да стегне. Захванете с лепило дългите части, като ги етажирате със същата техника. Върху долната част на всеки пласт нанесете лепило с четка и го захващайте върху рамката с лек натиск.

6. Изчакайте лепилото да стегне. Нанесете с широка четка грундираща смес върху цялата предна част на рамката и върху страничните части. Изчакайте да засъхне и нанесете желаната разцветка боя.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
рамка, направи си сам, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg