фирми продукти
представяме
работа
 
Необичайни употреби на бъркалките за бои

Дългите дървени бъркалки за латексови бои, независимо дали са нови или употребявани, могат да Ви помогнат не само за разбъркване на бои и други смеси в бита. Те могат да се ползват в разнообразни сфери на ежедневието Ви, като някои от употребите са особено добри за старите бъркалки, които вече сте използвали и сте напът да изхвърлите в кошчето.

Необичайни употреби на бъркалките за бои


Баланс на мебелировката

Необичайни употреби на бъркалките за бои

Можете да употребявате дървените бъркалки, за да балансирате кухненските шкафове върху неравна настилка, да спрете клатенето на масата в трапезарията или да поправите изкривената врата на шкафовете, която се отваря постоянно заради неравностите. Ако се налага захванете парче от бъркалката с лепило, за да не се размества тя.


Опора на шкафа

Необичайни употреби на бъркалките за бои

Изрежете бъркалките на дължина според височината на рафтовете, така че да можете да ги вмъкнете за допълнителна опора. Сложете толкова бройки, колкото смятате за необходимо, особено ако имате повече вещи върху рафтчетата. Ако сложите бъркалките напречно, те ще се скрият между книгите, когато ги подредите по рафтовете, но ще осигурят повече опора.


Рамка за саксии

Необичайни употреби на бъркалките за бои

Направете от дървени бъркалки решетка за саксии. Използвайте поне 10 бройки, а ако искате по-голяма мрежа Ви трябват повече. Оформете върху бъркалките вдлъбнатини, като те трябва да достигат почти до края на широчината им. Направете ги на разстояние 4- 5 сантиметра, в зависимост от големината на решетката. Сглобете я като вмъкнете бъркалките една в друга. Ако желаете можете да боядисате всички части в ярки разцветки. Решетката трябва да предпазва настилката от водата от саксията.


Лампа за стаята

Необичайни употреби на бъркалките за бои

Захванете с лепило няколко еднакви по дължина дървени бъркалки върху металната рамка на лампа или върху тъканта й. Можете да оформите лампи с правоъгълна или кръгла форма. Преди да използвате бъркалките можете да ги топнете частично или изцяло в ярка боя, да изчакате да изсъхне и да захванете с лепило. В горната част на бъркалките, ако не е оформена стеснена захватка, можете да изрежете няколко полукръгли вдлъбнатинки, за да се процежда светлината на лампата през тях.


Основа за окабеляване

Необичайни употреби на бъркалките за бои

Върху новите и употребявани дървени бъркалки можете да съхранявате намотки на кабел, канап или тел. За да стоят намотките по-стабилно, срежете в края на бъркалките прорез, в който да вмъкнете крайните части на намотките.


Шкурка за труднодостъпни, тесни зони

Необичайни употреби на бъркалките за бои

Захванете парче шкурка върху дълга бъркалка за бои, като употребите малко лепило или тиксо. Ако искате да боядисате стената зад шкафа или зад тоалетната чиния, приложете същата идейка, но вместо шкурка, захванете с лепило дунапрен. С дръжката на бъркалката могат да се обработят тесни зони, за да се изшкурят или да се нанесе боя, без да местите мебелировката.


За изпипване на циментови форми

Необичайни употреби на бъркалките за бои

Като оформяте плочки за градината или за саксии, употребявайте дървени бъркалки, за да оформите матрична рамка, да изстържете част от сместа или да добавите още цимент, преди да изчакате формите да стегнат.


За градината

Пробийте малки дупки върху дървена бъркалка, на разстоянието, на което трябва да са семенцата, които искате да засадите в градината. Дупките трябва да са с широчина 6 милиметра. Сложете бъркалката легнала върху лехата и с молив маркирайте в нея дупките за семенцата.


Източник: thisoldhouse.com







Няма коментари


ключови думи
бъркалки за бои, полезно и интересно, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg