фирми продукти
представяме
работа
 
14 наситени цветови комбинации за стаите - втора част

Разцветките в стаята са най-важната част от цялостното й излъчване, затова с различни комбинации от багри можете да създадете настроение и да насочите вниманието върху конкретна част от стаите. Различните комбинации оформят разнообразни перспективи, като можете да изберете онези от тях, които предпочитате, в зависимост от функцията на стаята и от Вашето желание.

14 наситени цветови комбинации за стаите - първа част


Краски за вградените зони

За да подчертаете вградените в стената ниши и да ги трансформирате във фокусна точка, можете да използвате характеристиките на различните разцветки. Контрастът между багрите е основен компонент от тази игра на щрихи с различна наситеност, която действа визуално.


Фокус върху колекции

14 наситени цветови комбинации за стаите - 2

Светлозелената разцветка, в която е боядисана вътрешната част на вградения шкаф, подхожда на багрите върху столовете за хранене. Белите вратички на шкафа и рамките подчертават приятния оттенък и меко контрастират с наситените стени с дървесна шарка. Остъклените вратички в горната част позволяват да се види вътрешността, но без да изглеждат твърде на показ.


Подчертайте усещането за просторна стая

14 наситени цветови комбинации за стаите - 2

Светлата жълта краска върху задната част на шкафа с отворена конструкция оформя мек контраст с белотата на вратичките и рамките. Тя придава текстура и разширява визуално светлата стая.


Ламперия и фризове

Детайлите са много силен компонент за визуално оформяне на фокусна точка. Ако не искате да употребявате ярки разцветки за стените, можете да изберете наситени краски за ламперията и фризовете.


Нестандартна комбинация от багри

14 наситени цветови комбинации за стаите - 2

Вместо да боядисате стените в наситена разцветка, а фризовете да са в бяло, обърнете комбинацията. Белите стени и белите кухненски шкафове са комбинирани с мека охра върху отворените рафтчета, рамката на вратата и кухненския плот.


Оформете връзка между стаите с боя

14 наситени цветови комбинации за стаите - 2

Вратите и фризовете в едната зона са в същата тъмносиня разцветка, в каквато е една от стените във вътрешната стая. Другите багри са неутрални, тъй като базовата разцветка е достатъчно наситена, за да привлече внимание.


Стая, обвита в наситени краски

14 наситени цветови комбинации за стаите - 2

Стените и вратата са изцяло боядисани в приглушена червена краска, като фризовете са включени в разцветката. По-наситените багри са по-подходящи за големи стаи, тъй като създават уютна атмосфера, а за малките можете да употребявате по-светли и ярки разцветки. Комбинирайте базисната краска с неутрални тонове, за да не претоварите визуално стаята.


Правило 60-30-10

14 наситени цветови комбинации за стаите - 2

Като цяло правилото 60-30-10 се употребява като водещо за определяне на комбинацията от багри. Според него 60% от стаята трябва да е заета от доминантната разцветка, 30% трябва да се отделят за вторичната разцветка и 10% трябва да са за акцентните краски. Сиво-зелените кухненски шкафове представляват базисната разцветка, тъмносиньото е вторична, а жълто и червено са за малките щрихи из стаята, които подчертават основните краски.


Източник: thisoldhouse.com







Няма коментари


ключови думи
цветовете в дома, цветовете в интериора, полезно и интересно

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg