фирми продукти
представяме
работа
 
14 наситени цветови комбинации за стаите

Разцветките в стаята са най-важната част от цялостното й излъчване, затова с различни комбинации от багри можете да създадете настроение и да насочите вниманието върху конкретна част от стаите. Различните комбинации оформят разнообразни перспективи, като можете да изберете онези от тях, които предпочитате, в зависимост от функцията на стаята и от Вашето желание. Като цяло важи правилото 60-30-10, тоест 60% от стаята трябва да е заета от доминантната разцветка, 30% трябва да се отделят за вторичната разцветка и само 10% трябва да са за акцентните багри.


Унифицирайте зоните в стаята

Разцветките на стените могат да унифицират зоните в стаята или съседни стаи, така че да "водят" очите от една част в друга, без да се оформя контраст.

Приглушени противоположни разцветки

14 наситени цветови комбинации за стаите

В антрето на тази светла и просторна къща е използвана приглушена сиво-зелена краска за стените, която е комбинирана с бежово и много бяло, за да не изглежда твърде кичозно. Зеленото и червеното могат да са много стилна комбинация, ако се подберат подходящи краски. Затова керемидено-червена разцветка за стените в съседната на антрето стая координират страхотно на просторната входна зона.


Рамки в бяло за акцентните багри

14 наситени цветови комбинации за стаите

За да фокусирате вниманието върху избрани наситени краски, сложете ги в своеобразни рамки в бяло. Бялото има неутрално очарование и подчертава ярките багри в стаята, без да отнема от тях вниманието. Страхотна комбинация са бледо жълто и синьо-зелено върху стените на съседни стаи, особено ако стаите са отделени само с арка, без врата.


Оформете акцентна стена

Ако желаните краски Ви се струват твърде ярки, за да рискувате да обагрите в тях цялата стая, пробвайте върху част или цяла акцентна стена.


"Сцена" от багри

14 наситени цветови комбинации за стаите

Наситените краски могат да се трансформират в привличаща погледа акцентна точка, особено ако я оформите в стая с неутрални стени. Върху ярката зона можете да сложите произведения на изкуството, така че разцветката да привлича внимание върху тях със своята наситеност. За да изглежда стаята по-балансирана, включете няколко щрихи в сходна разцветка, но без да прекалявате.


Оформете зони в отворени стаи

14 наситени цветови комбинации за стаите

Ако конструкцията на стаите е полу-отворена, стената в сиво-зелена разцветка, която отделя зоните, е ненатрапчив акцент, особено ако се комбинира с неутрални краски като бежово, сиво и бяло.


Поиграйте с краските на тавана

Бялото по таваните оформя усещане за по-просторна стая, но ако не си падате по скучните багри, можете да оцветите тази част на стаята в по-наситени разцветки.


Светла разцветка

14 наситени цветови комбинации за стаите

Не е нужно да замените бялото с тъмна разцветка, можете да изберете бананово или крем. Комбинацията от бананово и светлосиво върху стените е особено приятна за очите. Тя унифицира двете стаи, които са отделени с арка.


Цветен таван за стая със стени от прозорци

14 наситени цветови комбинации за стаите

Ярката червена краска върху тавана балансира необикновените стени в стаята, които представляват френски прозорци. Тъй като зоната е достатъчно светла, наситената разцветка не е кичозна, а създава уютна атмосфера.


Ярки цветни идейки за кухнята

Кухнята постепенно се превръща в семейна стая, а тази функция изисква енергични разцветки за настроение, които да разчупят скучното бяло.


Разцветки със сходна цветова интензивност

14 наситени цветови комбинации за стаите

Цитрусовите краски в просторната кухня се комбинират страхотно, без да контрастират. Те оформят настроение в стаята и са подчертани от щрихи в бяло, сиво и шоколадово. Интензивността на багрите постепенно градира по яркост.


Доминантен цвят с неутрални разцветки

14 наситени цветови комбинации за стаите

Доминантната синьо-зелена разцветка е балансирана от бежовите стени в кухнята и от настилката. Старомодната комбинация в стаята е омекотена от сивото върху вграденото кухненско оборудване и от абаносовите краски на кухненските плотове.

Очаквайте втора част


Източник: thisoldhouse.com







Няма коментари


ключови думи
цветови комбинации, интериор, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg