фирми продукти
представяме
работа
 
Плетено килимче от парчета тъкан

Шеврон се нарича орнаментиката в дизайна, която комбинира V-образни форми. С парчета тъкан, които са Ви останали от тапицерия или завеси, можете да изработите тази функционална изтривалка. Комбинирайте тъкани в няколко разцветки и използвайте изтривалката пред вратата на стаите или в банята. Можете да трансформирате в килимче стари и изпокъсани тениски, като ги нарежете на парчета. Вижте как можете да използвате техниката за направа на седалка.

Плетено килимче от парчета тъкан

Тъй като е по-лесно да оформяте плетките с не много голяма широчина, най-добре е да изработите няколко плетки и да ги зашиете една до друга в по-голяма изтривалка. Преди да ги зашиете завъртете съседните части, така че да оформят плетка в 2 посоки.

Плетено килимче от парчета тъкан

Плетено килимче от парчета тъкан


Необходими материали:

- парчета тъкан в няколко разцветки
- игла и конец
- ножица

Плетено килимче от парчета тъкан


Инструкции:


1. Нарежете тъканите на парчета, а ако са твърде къси ги зашийте с конец. Необходими са Ви ивици с дължина поне 2.5- 3 метра от всяка разцветка. В зависимост от желания размер на изтривалката можете да промените дължината или да зашиете още тъкан.

2. Решете как искате да са подредени разцветките на плетката и подредете цветните ивички. Можете да работите с 5 или повече ивици и да повтаряте разцветките.

3. Подредете върху маса ивиците като повторите разцветките огледално. Така разполагате с 10 или повече дължини, с които да оформите плетката.

4. Захванете горната част на всички парчета тъкан с малко тиксо или ги защипете за края на масата с метална скоба.

Плетено килимче от парчета тъкан

5. Хванете първата ивица и я пъхнете под втората. Завържете ги на единичен възел, така че първата ивица да мине отгоре.

Плетено килимче от парчета тъкан



6. Дръпнете първата ивица и завържете единичен възел с третата дължина, след това с четвъртата и така нататък, докато не стигнете средата. Оставете ивицата, с която досега вплитахте и хванете тази в другия край на плетката.

7. Завържете на единичен възел ивицата, която е в края на плетката, за съседната ивица. Тъй като парчетата тъкан за подредени огледално, втората част от вплетката трябва да е в същите разцветки като първата.

Плетено килимче от парчета тъкан


8. Като оформите първата редица, двете ивици, с които оформихте плетката трябва да се срещнат в средата. Каквато разцветка сте избрали за тях, такава трябва да е краската на редичката. От двете страни се оформят диагонални линии, които образуват форма на буквата V в конкретна краска. Завържете двете ивици на единичен възел в средата на цветната плетка.

9. Хванете втората ивица от плетката и започнете да завързвате единични възли с нея, като се движите отвън навътре, в посока средата на плетката. Не стягайте твърде много възлите, за да не оформите изтривалката твърде стегнато.

Плетено килимче от парчета тъкан


10. Вплитайте парчетата тъкан, за да оформите част от изтривалката с желана дължина. Показаната на картинката част е дълга около 80 сантиметра. Заради плетката тя изглежда леко крива, но като зашиете втора плетка, кривината ще се балансира.

11. Изработете колкото плетки искате и ги зашийте една до друга с игла и конец. Зашийте тъканта по крайчетата, за да не се разплита и изрежете стърчащата тъкан.

Плетено килимче от парчета тъкан

Сложете изтривалката пред вратата, в банята или до леглото в спалнята, за да стъпвате на меко и да включите щипка ярки багри във всяка стая.

Плетено килимче от парчета тъкан


Плетено килимче от парчета тъкан


Източник: thehousethatlarsbuilt.com







Няма коментари


ключови думи
килимче, плетено килимче, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg