фирми продукти
представяме
работа
 
4 идеи за скучните стаи

Трансформирайте обикновените вещи в ефектни щрихи за скучните стаи, без да се налага да купувате ново обзавеждане. Старите вещи могат да се превърнат в страхотна фокусна точка за стаята, а освен това можете да ги оформите със собствените си ръце.


1. Лампа от дървени бъркалки

4 идеи за скучните стаи

Трансформирайте дългите дървени бъркалки забои в цветна лампа. Необходими са Ви само достатъчно летви, боя, лепило и метална рамка за абажур. Лампата може да е монтирана на тавана, да е подова или настолна.

Какво е необходимо, за да я изработите: стандартен абажур или метална рамка за лампа; канап; щипки за пране; силикон; дървени бъркалки, 40- 60 бройки, с дължина 40 сантиметра; полугланцова боя в желана разцветка.

Как да я изработите:

1. Измерете обиколката на металната рамка на лампата, за да определите колко бройки дървени бъркалки са нужни за направата на новата лампа. Изрежете от канапа и го сложете върху парче тъкан. Потопете бъркалка в боята до някъде и захванете небоядисания край с щипка за канапа. Оформете всички бъркалки с боя и ги захванете с щипки, за да съхне боята, като нивото на боядисаната част върху бъркалката може да варира, за да се оформи ефектна шарка.
2. Сложете малко лепило по дължина на дървените бъркалки и ги захванете върху металната рамка или тъканта на лампата. Разпределете ги на равно отстояние една от друга и изчакайте лепилото да стегне.


2. "Плетена" стенна картина

4 идеи за скучните стаи

Подобно на плетките на гоблен, с малко боя в няколко багри и тънка четка можете да създадете ярка шарка върху стените на стаята. Необходимо Ви е само да имате схема, по която да оформяте различни по разцветка части, които изграждат цялостна шарка.

Какво е необходимо, за да я изработите: схема за шарката; боя в няколко разцветки; тънка четка.

Как да я изработите:

1. Изберете в коя зона на стената искате да оформите шарката и ако не сте уверени в стабилността на ръката си, маркирайте с молив върху нея чертички по вертикала и по хоризонтала. Решете колко голяма искате да е шарката и кои разцветки да използвате.

4 идеи за скучните стаи

2. Използвайте схемата, за да изрисувате отделните форми с боя в определената разцветка. Можете да започнете от центъра на шарката и да се движите в посока навън. Ако не сте уверени в способностите си на художник, можете да употребите шаблон, който да сложите върху стената. Работете с по 1 разцветка, изчакайте боята да изсъхне и оформете другите разцветки. Всяка форма представлява малка буква х, като техниката е сходна на тази на гоблените. Изчакайте цветната шарка да изсъхне.


3. Масичка за всекидневната стая от лампа

4 идеи за скучните стаи

Не изхвърляйте непотребните и повредени лампи, а употребете металната им рамка за направа на масичка за всекидневната стая.

Какво е необходимо, за да я изработите: метална рамка от лампа; макетен нож; стъклена плоскост; спрей боя; епоксидна смола.

Как да я изработите:

1. С макетен нож изрежете тъканта от лампата, за да оставите само металната рамка от нея. Обработете рамката със спрей боя и изчакайте да изсъхне добре.
2. Изрежете или помолете някой да изреже от стъкло, прозрачно или матово, с големината на по-широката част на основата на рамката. Добре е ръбът да е гладък. Нанесете епоксидно лепило по периферията на по-тясната страна на металната рамка на лампата, а върху нея сложете плоскостта. Изчакайте поне 24 часа смолата да стегне и сложете масичката във всекидневната стая.


4. Дръжки от кухненска посуда

4 идеи за скучните стаи

Вместо нови дръжки, използвайте стари вилици и лъжици, за да промените скучните вратички на кухненските шкафчета.

Какво е необходимо, за да я изработите: стари лъжици и вилици от метал; винтове; многофункционално лепило.

Как да я изработите: Захванете по 2 метални винта върху вратичките. Сложете по малко лепило и захванете двата края на посудата. Натиснете добре, за да хване лепилото. Можете да захванете новите дръжки върху дървени дюбели и да монтирате винтове от вътрешната страна на вратичките.


Източник: countryliving.com







Няма коментари


ключови думи
направи си сам, идеи за дома, декорация на дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg