фирми продукти
представяме
работа
 
Еко къща с ненатрапчива шикозност

Своето уважение към природата дизайнерката Zem Joaquin претворява в своята къща в Сан Франциско. Целта й е да вдъхнови повече хора да започнат да ценят околната среда и да залагат на еко стил, без да накърняват функцията и добрата външност. Тя превръща къщата, която е на 40 години, в своя еко крепост, в която децата растат в среда, която не провокира алергии. Помощник в реновацията на къщата е дизайнерът Aaron Mutscheller. Zem Joaquin избира бои без VOC вещества, които се отделят във въздуха и увреждат здравето, редуцира отровите, употребява рециклирани материали. За да се пречиства водата в къщата е монтирана филтрираща система, а на покрива е сложена фотоволтаична система, която осигурява 80% от енергията на сградата.


* Просторната трапезария е с високи тавани и много прозорци, които осигуряват достатъчно светлина в стаята. Дървените греди са били боядисани в оранжево, но боята е премахната и дървесината е обработена с нетоксични съставки. Структурата на стаята е отворена, така че тя преминава в съседните зони, без да се прекъсва движението на светлината. Това редуцира нуждата от употреба на лампи през светлата част на деня. Трапезарията е комбинация от 3 основни разцветки, бяло, синьо и бежово. Меките седалки на столовете са от натурален латекс, а тапицерията е в мека бежова разцветка. Над масата има интересна лампа, която е страхотна фокусна точка на стаята.

Еко къща с ненатрапчива шикозност


* В кухнята са монтирани кухненски плотове от рециклирана целулоза, а стенната облицовка е от мрамор. Част от оборудването на стаята е запазено, за да не се харчи енергия за монтиране на нов аспиратор и печка. Оригиналната настилка в кухнята, дъбова дървесина, също е запазена непроменена. Фурнирът на кухненските шкафчета е от орехов материал, който е добит от изсъхнали дървета, а лепилото и боите не съдържат отровни вещества.

Еко къща с ненатрапчива шикозност

Интересна част от кухненското обзавеждане е контролирането на водата от кухненската мивка с педал. Така се спестява от ценната течност, като се употребява по-малко вода за кухненски нужди. Температурата се контролира със стандартни ръчни кранчета.

Еко къща с ненатрапчива шикозност


* Всекидневната стая е решена в бяло, бежово и зелено. Завесите са в разцветки шоколад и крем, а тяхното винтидж очарование подчертава минималистичното обзавеждане на стаята. До огромния прозорец с гледка в посока на градината е оформена зона от 2 кресла с обновена тапицерия от остатъчна копринена тъкан и масичка от метал.

Еко къща с ненатрапчива шикозност


* Библиотеката е оборудвана с ъглова система за книгите от сертифицирана махагонова дървесина. Масата и столовете за четене на книжки са в тъмна разцветка, но седалките и облегалките на столовете са тапицирани с копринена тъкан в лавандулова краска.

Еко къща с ненатрапчива шикозност


* Реновацията на къщата е сведена до минимум, като са запазени голяма част от облицовките, мебелировката и настилките. Оставени са подовете от дървесина и част от килимите, които са изработени от вълна. Особено внимание е обърнато на детските стаи, тъй като децата в къщата страдат от алергии. Затова употребата на килими е сведена до минимум, а настилките са от корк, който не предизвиква алергии. Коркът е много екологичен материал, тъй като за него не се отсичат дървета, а се употребява само кората. Освен това настилките в стаите са от рециклирани коркови тапи. Отоплението в спалните е лъчево, което не позволява из стаите да се разпространяват алергени и вредни частички.

Еко къща с ненатрапчива шикозност

Детските стаи са обзаведени с коркови настилки, а леглата са с матрак от еко памук и вълна. Стаите са просторни и светли, но без излишна мебелировка, която да задържа прах и вредни частички.

Еко къща с ненатрапчива шикозност


Източник: traditionalhome.com







13 септември 2013 15:33 | Много красиво
От: ety
Постарали са се собствениците, обърнали са внимание на детайла, създаващ уют.
12 септември 2013 19:16 | ужас
От: sventi
Съжалявам , но това вече е абсурдно.Стаята на момичето естествено розово с животни и кукли ,или нещо плюшено и меко....Естествено момчето в синьо , с някой трактор кола топка , задължително ГЛОБУС.За трапезарията нямам думи , пълен кошмаяр Не съм съгласна ,че това е еко къща.На мен лично ми прилича на панелка тРАПЕЗАРИЯТА ВИЩО НЕ КАЗАХТЕ ЗА ПОДОВОТО ПОКРИТИЕ
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
еко къщи, идеи за дома, полезно и интересно

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg