фирми продукти
представяме
работа
 
Къща с рустикално очарование

Само няколко незначителни промени в стаите трансформират тази къща в предградията в очарователно кътче за живот за своите собственици. Без да се прекалява с рустикалните щрихи в къщата, тя дължи своето очарование именно да добре подбраната мебелировка, разцветки и комбинация от нестандартни форми. Същевременно стаите изглеждат стилни и функционални.

Къща с рустикално очарование


Високи тавани

Къща с рустикално очарование

Входната част на къщата е просторна, с отворена структура, а таваните са високи. Използваните като основа разцветки са неутрални и приглушени, шоколадово, сиво и бежово, в комбинация с бяло. Старинните тавански лампи подчертават изчистената външност на стаята и ненатрапчивата рустикална мебелировка. Настилката в антрето е оставена почти непокрита, тъй като дървесината придава на стаята особено очарование.


Рустикална трапезария

Къща с рустикално очарование

Макар частите на обзавеждането в трапезарията да не са съчетани стриктно помежду си, те образуват рустикално очарование, което не се натрапва с кичозност. Върху настилката е сложено бяло килимче с тънки шарки, което оформя зоната на трапезарията в общата стая, в която се намира кухнята. Горната част на стените е обработена с боя за ученически дъски, върху която може да се пише. Искрящо бялата ламперия в долната част на стените, тъмната настилка и мебелировката омекотяват нестандартното решение. Комбинацията от старинна мебелировка, рустикални тъкани и геометрични форми подчертават приятната хаотичност в тази част на стаята.


Уютна всекидневна стая

Къща с рустикално очарование

Приглушените разцветки във всекидневната стая подчертават уютната атмосфера, а липсата на ярки багри способства за оформяне на рустикалната стилистика. Разнообразните текстури върху завесите, тапицериите и настилката създават контраст, който подчертава комбинацията от различни части на мебелировката в стаята. Огромната масичка за кафе е фокусна точка в обзавеждането.

Къща с рустикално очарование

Нестандартна колекция от стъклени бутилки върху рафтчето над камината във всекидневната стая е интересно решение за стаята. Каменното стенно покритие контрастира на вградения шкаф, в който се съхраняват разнообразни вещи и книги.


Функционална кухня

Къща с рустикално очарование

Зоната на кухнята в общата стая е решена в по-светли багри, в бяло и бежово. Функционалността на мебелировката е комбинирана с рустикални щрихи като таванската рамка за съхранение на посуда. Кухненският остров играе ролята на кухненски плот и на маса за закуска и сутрешно кафе. Настилката в стаята е непокрита и обхваща цялото помещение с 2 функционални зони, трапезария и кухня.


Светла уютна стая

Къща с рустикално очарование

Макар в повечето други стаи на къщата собствениците да употребяват неутрални краски, в своята спалня те използват пастелни разцветки и ярки щрихи. Сините стени контрастират на ярките петна в розово, а щедрите дози бяло омекотяват комбинацията.

Къща с рустикално очарование

В ниша в стената на спалнята е оформена тоалетка, над която са сложени огледала. Върху нея има нестандартни държачи за бижута, които наподобяват клонки. Рамките на огледалата са в яркорозово, което подхожда на разцветката на други щрихи в стаята.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
къща, рустикален стил, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg