фирми продукти
представяме
работа
 
5 идеи за стените в спалнята

Решението за стените в спалнята понякога не е никак лесно. Когато си тийнейджър е много по-лесно – няколко плаката върху стената, рисунка или графити, и декорът е завършен. Когато пораснеш обаче, спалнята трябва да е оформена много по-прегледно. Сменят се не само вещите по стените, но също разцветките и шарките, които се употребяват в стаята – ярките краски се заменят с по-приглушени, които не дразнят погледа и успокояват нервната система.


Произведения на изкуството

5 идеи за стените в спалнята

За да не "претоварите" визуално стаята, достатъчно е да сложите една голяма картина с правоъгълна форма на стената над леглото. Тя може да съдържа ярки разцветки, стига те да са употребени пестеливо. Най-добре е картината да включва багри, които могат да се намерят из спалнята. Ако е достатъчно голяма и ефектна, картината може да се превърне в ненатрапчива фокусна точка. Ако не си падате по големи картини, можете да сложите няколко по-малки, рисунки или пейзажи, които да са с еднакви рамки, за да не изглежда спалнята твърде натруфена като краски.


Огледала

5 идеи за стените в спалнята

Огледалата с всякакви форми и размери имат няколко функции в спалнята. Те умножават и разпръскват светлината и са особено подходящи за малки спални. Освен това могат да се употребяват като кътче за сутрешен тоалет. Можете да сложите няколко огледала с различни рамки, форма и големина, така че да ги напаснете спрямо пространството, с което разполагате в стаята. Можете да ги окачите или да ги облегнете на стената върху тоалетката в спалнята.


Апликации

5 идеи за стените в спалнята

Цветни и лесни за употреба, апликациите за стена могат да трансформират стаята в уютно кътче за отмора. Те могат да са във всякакви форми и разцветки, да имитират мебелировка или шарка върху стената, да създадат впечатление, че сте оформили рисунка. Можете да сложите апликация, която да замени дъската на леглото в спалнята, да оформите гора от дървета с горски животни, да използвате една и съща форма върху тъканите, стените и мебелировката.


Шарки с боя

5 идеи за стените в спалнята

Оформете върху стените шарки с боя. Нанесете върху всички стени пастелна боя и използвайте шаблон или щампа, за да оформите шарките. Добре е разцветките на стените и на формите да контрастират леко, за да се създаде визуална фокусна точка в стаята, но без да създават напрежение за очите. Можете да употребявате геометрични шарки, райета, карета и ромбоидни форми "арлекин". Ако не сте особено сръчни, използвайте щампи или валяк, които оформят различни шарки с едно движение.


Колекции от вещи

5 идеи за стените в спалнята

Малко хора биха помислили да подредят колекцията си от вещи в спалнята, вместо във всекидневната стая или в антрето. Върху стените можете да сложите комбинация от винтидж чинийки, цветни кърпички в рамки или ботанически шарки. Ако не можете да ги сложите директно върху стената, монтирайте рафтове или кутийки. Така можете да сложите на показ любимите си книги или порцеланови фигурки като елегантни щрихи.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, идеи за спалнята, стените в спалнята

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg