фирми продукти
представяме
работа
 
Цветно платно за стената "Рибени люспи"

Грабвайте водните бои и пуснете въображението си на воля, за да оформите лесна картина за стената от хартиени кръгчета. Шарката й наподобява тази на рибените люспи. Можете да я направите в разнообразни разцветки и големини, така че да пасне на краските в стаята. Картината е страхотна фокусна точка за всекидневната стая или за коридора, особено ако се сложи до светлина, която да подчертава ярките багри в нея.

Цветно платно за стената

За изработката на картината с "рибени люспи" е добре да използвате хартия за водни бои, тъй като тя няма да се намачка и деформира от водата. Ако не разполагате с такава хартия е добре да употребявате маслени бои.

От какво се нуждаете, за да я изработите: водни или акрилни бои в желаните нюанси; широка четка за бои; хартия за водни бои; ножичка; рамка за картина; пистолет за топъл силикон; тънък шперплат или картон; металикова боя.

Цветно платно за стената


Как да я изработите:

1. Сложете разцветките боя, които искате да използвате, в отделни пластмасови чашки. Нарежете хартията на няколко парчета, като за всяко изберете кои краски ще употребявате. Върху всяко парче хартия нанесете с широка четка няколко разцветки боя. Ако боята не се разпределя добре, намокрете лекичко четката и минете с нея върху хартията. Пробвайте да не смесвате твърде много багрите, а само леко да ги размажете.

Цветно платно за стената

Когато нанесете боите, хартията трябва да изглежда подобно на това. Ако комбинацията от разцветки се е получила, можете да я окачите директно така, като цветна и стилна картина от водни бои.

Цветно платно за стената


2. Оформете колкото парчета хартия желаете, като можете да оформите няколко парчета само в една разцветка. Колкото по-несиметрични са щрихите, толкова по-добре ще се получи цветната картина от "люспи на риба".

Цветно платно за стената


3. Изчакайте боите върху хартията за водни бои да изсъхнат. От тях изрежете кръгчета с еднаква големина. Можете да използвате картонен шаблон или инструмент за нарязване на хартия, който е подобен на перфоратор. Ако трябва да режете хартиените кръгчета на ръка, въоръжете се с търпение. Можете да сложите шаблона върху няколко слоя хартия, за да работите по-бързо.

Цветно платно за стената


4. След като нарежете всички хартиени кръгчета, нанесете върху хартията малко металикова боя, колкото да оформите лек слой, който да наподобява люспи.

Цветно платно за стената


5. Изрежете картона или тънкия шперплат с желаната от Вас големина. Измерете и маркирайте по дължина, като оформите линии през 3- 4 сантиметра. Разстоянието между тях зависи от големината на хартиените кръгчета, като трябва да е приблизително наполовина на нея. Тук кръговете са по 6,5 сантиметра, затова пластовете са с разстояние между тях 3- 4 сантиметра. Ако искате да се вижда по-голяма част от кръговете, разпределете линиите по-далеч една от друга.

Цветно платно за стената


6. Можете да тествате как ще изглежда платното на картината, като подредите кръгчетата от хартия, без да използвате лепило. Можете да размените позициите на някои от тях, за да оформите по свое желание шарката. Когато сте доволни от комбинацията на разцветките, можете да прехвърлите кръгчетата върху основата.
 
Цветно платно за стената

Започнете от най-долната редичка и се движете в посока нагоре. Захващайте хартиените кръгчета върху основата по малко силикон, като натиснете за няколко секунди, за да стегне лепилото добре. Разпределете кръгчетата равномерно, без да оставяте голямо разстояние между тях. Разпределяйте ги по редички като се водите от маркираните части, които оформихте преди това.

Цветно платно за стената


7. Изрежете излишната хартия по страничните части и сложете картината с водни бои в рамка. Можете да окачите на стената в желаната стая или да я облегнете върху страничната масичка  стаята.

Цветно платно за стената

Можете да оформите няколко картини с "люспи от риба", с различни размери, които да сложите една до друга върху стената. Добре е рамките на всички да са в еднаква, най-добре неутрална, разцветка, за да не се пренасища стаята с багри. Металическата боя подчертава ефектността на боите и създава ненатрапчиви отблясъци върху картината, без да я прави кичозна.

Цветно платно за стената

Цветно платно за стената


Източник: addicted2decorating.com







Няма коментари


ключови думи
картини, цветни платна, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg