фирми продукти
представяме
работа
 
6 цветови комбинации за кухнята, с които не можете да сбъркате

Тъй като кухнята е помещение, което се трансформира все повече в семейна стая, не е учудващо, че изборът на разцветки за стените, за кухненските шкафове, за настилката не е толкова лесен. Има толкова много багри, от които да избирате, в зависимост от размерите на стаята, от съществуващите разцветки, от количеството светлина в кухнята. Ако искате да употребявате любимите си краски, но не искате да рискувате да превърнете кухнята си в кичозна стая, комбинирайте ги с неутрални тонове или използвайте някоя от тези комбинации. Според дизайнери с тях не можете да сбъркате, дори да прекалите с багрите.

Оранжево и зелено

6 цветови комбинации за кухнята, с които не можете да сбъркате

Ярките цитрусови разцветки на мандарина и лайм оформят страхотна комбинация за кухнята. Те са модерни и създават настроение в стаята. Добре е да се комбинират с неутрални краски, като особено добре стоят с бананово и бежово. Колкото повече неутрални багри употребите, толкова по-ненатрапчиви ще са ярките разцветки в кухнята. Изберете цитрусово зелено за кухненските шкафове и за кухненския остров, а оранжево използвайте за щорите или завесите.


Жълто и червено

6 цветови комбинации за кухнята, с които не можете да сбъркате

Тази царствена комбинация е популярна в Европа от поколения, въпреки че се смята, че жълтото и червеното не си пасват добре. Ако използвате правилните разцветки, двете багри образуват невероятен тандем, който създава настроение. Комбинирайте приглушена разцветка на жълто с тъмно червено, ако искате да оформите кухня като от каталог на британски имения, френски котидж къщи или тоскански вили. Използвайте жълтото като ядро, около което да изградите останалите багри. Това важи особено, ако имате малка кухня, тъй като светлите разцветки разширяват пространството. Можете да употребявате едри щампи и симетрични шарки, които подчертават краските в стаята.


Кафяво и синьо

6 цветови комбинации за кухнята, с които не можете да сбъркате

Дървената мебелировка може да се комбинира с много светло синьо, което подчертава и хармонизира наситеността на дървесината. Синьото можете да изберете за стените и за част от вещите в кухнята. Кухненските плотове е добре да са в бяло или много светло сиво, така че да създават приятен контраст с шоколадовите багри. Няколко щрихи в ярки краски могат да разчупят кухненската визия, без да са кичозни.


Комбинация от сиво

6 цветови комбинации за кухнята, с които не можете да сбъркате

Сивото е много подходяща разцветка за кухнята, тъй като може да се комбинира с всякакви други краски. Ако включите в комбинацията бяло, тя ще е още по-искряща и интересна. Ако обзавеждането в стаята е в абаносово, светлосиви стени ще допълнят страхотно твърде наситените краски и ще ги трансформират във фокусна точка. Сивите разцветки са особено функционални за кухнята, тъй като с тях можете да употребявате любимите си ярки багри като червено и розово.


Няколко разцветки на жълто и златисто

6 цветови комбинации за кухнята, с които не можете да сбъркате

Можете да включите любимата си яркожълта разцветка в кухнята, ако я комбинирате с неутрални краски на жълто, например банан и екрю. С тази комбинация кухнята Ви ще грейне в топли багри, като нейната палитра ще е ефектна, но без да се натрапва.


Синьо и неутрални краски

6 цветови комбинации за кухнята, с които не можете да сбъркате

За онези, които харесват наситените сини разцветки, кухнята е страхотна опция за употребата им. Комбинирайте ги с неутрални багри като банан, екрю, бежово, така че да оформите ефектна, но приятна за окото комбинация. Можете да боядисате в наситено синьо част от мебелировката в кухнята, а за стените да оставите неутралните багри, които трябва да доминират в стаята, особено ако тя е малка.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
кухня, цветови комбинации, цветове за кухнята

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg