фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни хартиени цветя за стените

Не се чудете какво да правите с голата стена в стаята, а създайте цветна феерия от непотребна хартия във формата на цветчета. Тяхната изработка не изисква много време и работа, освен това е забавна и творческа. Можете да захванете цветчетата директно върху стената или да ги сложите върху художническо платно, което да окачите върху някоя от стените в стаята, която е твърде скучна като външност.

Лесни хартиени цветя за стените

От какво се нуждаете, за да ги оформите: цветна хартия, стари книги или стари списания; лепило за хартията; ножичка; двойнозалепващо тиксо.

Как да ги оформите:

1. Изрежете от картон форма на полукръг, с желаната големина, която да използвате за матрична шарка. Сложете едно върху друго парчета цветна хартия, странички от стари книги или от списания, върху тях сложете формата и изрежете с ножичка, за да се получат множество хартиени полукръгчета.

Лесни хартиени цветя за стените

2. Всяко хартиено полукръгче свийте така, че да хванете двата края на хартиената форма и да оформите капка. Захванете крайчетата с лепило за хартия. Изчакайте да изсъхне добре и оформете всички форми с лепило.

Лесни хартиени цветя за стените

3. Използвайте малко лепило, за да залепите хартиените форми по страничните части, за да оформите цветче. Плоската страна на всяка хартиена форма трябва да сочи надолу, за да се образува плоска база и да могат цветчетата да се захванат върху стената или върху хартия.

Лесни хартиени цветя за стените

4. Сложете така оформените хартиени цветчета върху художническо платно или върху хартиена основа, за да можете да сложите основата в рамка. Захванете ги с малко лепило, като ги разпределите хаотично или в желаната шарка. Ако желаете можете да ги захванете директно върху стената с малко двойнозалепващо тиксо. Тъй като формите са леки, няма нужда да използвате лепило.

Лесни хартиени цветя за стените

5. Можете да комбинирате цветчетата по размер и шарка, да ги оформите от повече части или да ги сложите с други разновидности. Можете да напръскате хартиените форми с малко спрей – лепило и да ги оваляте в малко цветен брокат, за да изглеждат те блестящи и интересни.

Лесни хартиени цветя за стените

Идейка за употреба на картонената ролка от тоалетна хартия

Лесни хартиени цветя за стените

Можете да съчетаете хартиените цветчета с тези лесни за направа форми от картонена ролка от тоалетна хартия. Нарежете ролката на равни части с желаната дебелина. Използвайте парче с кръгла форма за централна част на цветчето, а другите части огънете, за да оформите страничните шарки.

Лесни хартиени цветя за стените

Можете да ги захванете с малко лепило върху централната форма или встрани от нея. Ако не искате да употребявате лепило срежете жлебчета по кръглата форма и вмъкнете страничните части в тях. Захванете така оформените цветчета директно върху стената или върху художническо платно. Можете да напръскате формите с малко спрей боя, за да ги обагрите в желана краска.

 

Източник: michelemademe.com







Няма коментари


ключови думи
направи си сам, хартиени цветя, декорация на дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg