фирми продукти
представяме
работа
 
Неочаквани употреби на домакинските уреди

Вероятно ще се учудите колко разнообразни употреби имат някои домакински уреди. Дори да не употребявате някои от тях по предназначение, това не означава, че не можете да ги вкарате в употреба. Вижте някои интересни идейки.

Неочаквани употреби на домакинските уреди

Сешоар за разпалване на огън

Старият сешоар, който вече не употребявате, може да стои до печката, за да разпалвате с него огъня. Горещата струя въздух затопля дървата в печката и активира движението в комина, така че стаята да не се опуши от дима. Друга полезна употреба на сешоара е за премахване на повредени стикери, тъй като горещата струя размеква лепилото и така лепенката се отстранява много по-лесно.


Микровълнова фурна за боядисване на тъкани

Неочаквани употреби на домакинските уреди

Микровълновата фурна е употребявана основно за притопляне на храна, но някои хора предпочитат да не я ползват заради вредните трансформации, които предизвиква тя в храната. Ако не искате да използвате фурната за готвене, можете да я употребявате за нехранителна дейност. В микровълновата можете да дефинфекцирате кухненските кърпи и гъбки, като ги намокрите и ги сложите за 2- 3 минутки в печката. За да боядисате тъкани, сложете ги в микровълновата за няколко минутки, тъй като тя редуцира времето за изсъхване на боята от часове на минути. Тази техника е напълно доказана с времето, а понякога е препоръчвана като метод за сушене на тъкани.


Уред за готвене на ориз за затопляне на кърпите

Ако не употребявате уреда за варене на ориз, можете да затопляте в него кърпите за баня. Горещата пара ще затопли хавлиената тъкан за минутки и ще ги запази топли, докато вие се къпете или взимате вана в банята.


Машина за сладолед за ледени напитки

Неочаквани употреби на домакинските уреди

Вероятно в началото, когато купихте машината за сладолед, изяждахте цели килограми от разнообразни вкусове, но сега сте отегчени и се чудите какво да правите с нея. Вместо да я захвърляте в килера, където ще събира прах, употребявайте я за направата на вкусни ледени напитки, алкохолни или не.


Гофретник за бургери

Гофретникът не е само за гофрети, в него можете да си спретнете страхотен бургер на грил и дори да оформите фалафел. В него можете да изпечете бързо курабийки.


Сушилня за храни за аромотерапия

Неочаквани употреби на домакинските уреди

Една от кухненските джаджи, която често стои непотребна някъде в кухненския килер, тъй като хората бързо се отегчават да ги правят сушени храни. Макар да е създаден като уред за сушене, дехидраторът е страхотна джаджа за овлажняване на стаите. Вместо храна, сложете във вътрешността чинийки с вода и няколко цитрусови корички, а горещината ще изпарява водата и ще я превърне в ароматна пара.


Миялна машина за почистване на вещи

Машината е създадена, за да убива бактериите и да почиства вещите, така че можете да сложите в нея всякакви неща за почистване. В нея можете да дезинфекцирате спортната си екипировка, детски играчки, градински приспособления.


Машина за кафе за разтопен шоколад

В стандартната кафе машина със затопляне на каната можете да разтопите шоколад за какаова напитка и да оформите смес за фондю от кашкавал. В каната могат да се варят яйца и ориз, а според някои хора в кафе машината може дори да се приготви бира.


Прахосмукачка за отпушване на канализация

Неочаквани употреби на домакинските уреди

Можете да използвате старата прахосмукачка с опция за мокро почистване на настилки, за да отпушите тоалетната чиния. Ако водата не е проблем за прахосмукачката и няма да я повреди, тя може да отпуши канализацията по-добре от водопроводните приспособления. Използвайте стара кърпа, за да филтрирате мръсотията, която влиза през тръбата, пъхнете я в тоалетната чиния и включете машината. Тя ще издърпа всякакви замърсявания от канализацията, които я запушват, бързо и лесно.

 

Източник: listverse.com







Няма коментари


ключови думи
домакински уреди, електроуреди, употреба на електроуреди

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg