фирми продукти
представяме
работа
 
Спалня в наситени зелени краски

Макар зелените разцветки да не са толкова предпочитани за спалнята, колкото синьо, бяло и бежово, те действат релаксиращо и са ненатрапчиво стилни. Стаята в зелени багри в комбинация с бяло изглежда като страхотно кътче за релаксация след работния ден. В нея са вмъкнати предимно натурални щрихи, които подхождат на избраните разцветки на зелено, бяло и бежово.

Спалня в наситени зелени краски

Зелена папрат, тъкани на ботанически щампи и натурални щрихи са в основата на обзавеждането на неголямата спалня. Ярките зелени нюанси са комбинирани с по-приглушени краски на зеленото, с бежово и бяло. Топлината на дървесината е комбинирана с неутралността на светлите бежови багри, а бялото създава усещане за лекота и простор. Стените на стаята са обагрени в 2 разцветки на зеленото, светла и наситена, като тази контрастна комбинация е приятна за окото.


Разцветки на пластове

Спалня в наситени зелени краски

Тъмната дървесина на горната част на леглото в спалнята е комбинирана с ярките разцветки върху тъканите, щампите и възглавничките. Ботаническите шарки върху завивките са в ненатрапчиви, но ефектни багри на зелено и розово, които се съчетават перфектно с цветовете в стаята и създават интерес. Използвано е бяло в изобилие, тъй като то разширява оптически стаята и хармонизира наситените краски.


Кът за четене на книги

Спалня в наситени зелени краски

За да не се трансформира стаята в претрупано с вещи помещение, употребената мебелировка е с малък размер. В едната част на спалнята е оформена зона за четене с малко кресло, масичка и подова лампа. Зоната е уютна и приятна, с мека настилка отдолу, която подхожда на ажурните завески като разцветка и подчертава контрастиращата комбинация с ненатрапчиво очарование върху стените на стаята.


Функция и външност

Спалня в наситени зелени краски

Бюрото до една от стените в спалнята е от тъмна дървесина, която подхожда на разцветката на леглото. Семплата конструкция дава възможност отдолу да се съхраняват вещи, а върху бюрото да се съберат множество полезни неща. Неголямото кръгло огледало над бюрото отразява светлината и я разпръсква, като разширява оптически пространството в стаята. Когато не се употребява, малката табуретка с мека седалка може да стои под бюрото.


Шкаф за вещите

Спалня в наситени зелени краски

До зоната за четене е оформена зона за съхранение на вещите, която се състои от малък шкаф и 2 стенни рафтчета. В шкафа могат да стоят част от книгите, така че да са наблизо, когато седящите искат да прекарат малко време с книга в ръка, без да се налага да стават от креслото. Върху стенните рафтчета са подредени част от вещите в стаята, които собственика иска да държи на показ. Спалнята е обзаведена така, че в различни части на стаята има натурални щрихи, които обединяват зоните в една цялост.


Източник: bhg.com







24 май 2013 02:39 | Спалня
От: Янка Николова
Много ми допадна спалнята в наситени зелени краски. Наистина е много свежо и релаксиращо. Със сигурност ще го направя и в нашата спалня. Благодаря Ви за идеята.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
спалня, обзавеждане за спалня, интериор за спалня

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg