фирми продукти
представяме
работа
 
Буркан за кафе с кафени зърна

За онези, които обичат кафе и които смятат себе си за естети, тази интересна идея е много подходяща за кухнята. Изработката на капачката за буркан, в която има вградени истински кафени зърна, не е трудна. По-трудната част е да намерите подходяща като форма капачка, най-добре пластмасова или стъклена, която трябва да е прозрачна, за да се виждат зърната от кафе. Идеята включва прозрачна синтетична смола и ако не харесвате кафе, можете да внедрите в капачката различни мъниста, пайети и копчета.

Буркан за кафе с кафени зърна


Необходими материали:

- стъклен или пластмасов буркан с прозрачна капачка, която трябва да е леко вдлъбната
- четка за рисуване
- цели кафени зърна, около 1/3 чашка
- прозрачна синтетична смола, която може да се употребява в домашни условия върху пластмаса и стъкло
- 2 чашки за еднократна употреба
- ръкавици за еднократна употреба
- бъркалка
- хартия за защита на повърхността, върху която смесвате съставките

Буркан за кафе с кафени зърна


Инструкции:

1. Добре е да отделите зона, в която да оставите смолата да изсъхне добре, след като оформите капачката. Това е особено важно, ако имате малки деца, които могат да бръкнат в незасъхналата смола. Постелете масата, върху която ще смесвате съставките, с хартия, за да не я изцапате.

2. Тествайте как ще оформите капачката на буркана като сложите на сухо кафените зърна във вдлъбнатата част. Така ще определите колко зърна са Ви нужни за конкретната големина. Извадете ги и почистете добре цялата капачка, подсушете добре.

3. Смесете съставките на смолата според инструкциите на опаковката й. Не прекалявайте с дозата, тъй като можете да смесите още по-късно. Разбъркайте добре сместа с бъркалка в чашка за еднократна употреба. Преместете сместа в друга чашка и разбъркайте още веднъж. Преди да започнете да оформяте капачката сложете защитни ръкавици, за да не попадне смола върху кожата Ви.


Буркан за кафе с кафени зърна


4. Сложете кафените зърна в първата чашка, в която смесихте смолата, залейте ги с част от сместа и разбъркайте с бъркалка, за да покриете добре зърната. Пресипете сместа със зърната от кафе върху капачката и минете отгоре с бъркалката, за да разпределите смолата. Ако не можете да откриете капачка с вдлъбнатина, можете да използвате матрична форма, за да оформите течната смола върху капачката.

5. Сложете върху капачката цялата смес. Сместа не трябва да е твърде много, тъй като може да протече върху страничната част на буркана и да се втвърди.

Буркан за кафе с кафени зърна


6. С четка за рисуване разпределете смолата върху всяко зърно кафе, което се подава отгоре. Не е проблем зърната да не са изцяло в сместа, ако сте ги покрили със смола. Ако не Ви харесва как стоят кафените зърна, разбъркайте ги, докато сместа не се е втвърдила с някаква пръчка.

Буркан за кафе с кафени зърна


Изчакайте поне 24 часа сместа да се втвърди добре, без да я пипате. Идеята може да се оформи както в горната част на капачката, така също от долната й част, като сложите смолата в обърнатата капачка. Уверете се, че смолата е напълно изсъхнала преди да използвате буркана, тъй като само тогава тя е безопасна за кафето.

Буркан за кафе с кафени зърна


Съвети за употребата на смола

- Употребявайте съставките на смолата само в стаи, в които има добра вентилация или на открито, за да не вдишвате опасните изпарения от нея.

- Не забравяйте, че синтетичната смола е потенциално опасна съставка и затова бъдете много внимателни при употребата й.

- Смесете съставките на сместа, разбъркайте за поне 2 минути и минете по дъното и по стените на чашката, в която ги смесвате. Не правете голяма доза от смолата наведнъж.


Източник: dollarstorecrafts.com







Няма коментари


ключови думи
направи си сам, буркан за кафе, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg