фирми продукти
представяме
работа
 
6 весели идеи с цветни панделки

Само с няколко цветни парчета тъкан можете да трансформирате мебелировката в стаята и да я превърнете в ефектна фокусна точка. Така старата маса или креслото няма да се превърнат в ненужна вещ, а ще грейнат в ярки разцветки.


1. Цветна маса

6 весели идеи с цветни панделки

Старата дървена или метална маса е ефектна фокусна точка за стаята, тъй като е решена в наситени розови и сини багри. Ако боята е повредена, изшкурете я добре и нанесете нова боя в неутрална разцветка. Върху нея захванете с двойнозалепващо тиксо или с топъл силикон ивици цветна панделка с различна широчина. Част от тях захванете хоризонтално, а друга част сложете вертикално. Можете да оставите някои зони непокрити, за да се вижда боята.


2. Цветен фотьойл

6 весели идеи с цветни панделки

Цветни панделки с груба текстура и ярки разцветки могат да преобразят старото кресло. Захванете ги с топъл силикон по дължината на страничните облегалки, върху седалката или върху облегалката. С панделка можете да обточите всякакви ръбове върху тапицерията или върху конструкцията на мебелировката. Ако има зони, които са скъсани или повредени, широка цветна панделка може да ги скрие.


3. Цветни завеси

6 весели идеи с цветни панделки

Можете да създадете цветни щрихи, които се повтарят из цялата стая, като употребявате ярки панделки в сходни разцетки. Захванете с шев или с лепило за тъкани няколко вертикални ивици върху скучните неутрални завески, като ги разпределите на равни отстояния. Обточете кръглата маса по периферията с широка панделка. Захванете цветни ивички върху килима върху настилката и по периферната част на стола, така че да оформите различни щрихи, но със сходна ефектност.


4. Цветна седалка

6 весели идеи с цветни панделки

Старата седалка на стола може да се претапицира, ако е повредена или скъсана. Но ако е здрава, а не съвпада по разцветки с обзавеждането на стаята или Ви е доскучала като краска, променете външността й с цветни панделки в ярки разцветки. Демонтирайте я и захванете ивичките в няколко разновидности като широчина по хоризонтала и по вертикала. Панделките захванете от долната част на седалката с тапицерски телбод. Монтирайте я обратно върху стола.


5. Цветна панделка за щорите

6 весели идеи с цветни панделки

Щорите от текстил понякога не стоят добре, когато се нагънат. Вместо да се чудите как да вмъкнете въже, с което да издърпвате завеските нагоре, използвайте цветна панделка в координираща на техните разцветка. Захванете я за корниза и я завържете в долната част, като нагънете симетрично щората в желаната височина.


6. Цветни възглавнички

6 весели идеи с цветни панделки

Цветните панделки в ярки краски са страхотна щриха върху скучните възглавнички. Захванете ги върху тъканта на възглавничката с шев или с лепило за тъкани, оформете ги на клуп, за да обточите периферията й, а ако искате ги нагънете, преди да ги захванете за повече текстура. Употребяваните панделки могат да варират като багри и като широчина.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
цветни панделки, направи си сам, декорация за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg