фирми продукти
представяме
работа
 
5 интересни техники за вратичките на кухненските шкафове

Не сменяйте изцяло кухненските си шкафове, ако са напълно здрави, тъй като можете да трансформирате вратичките им с лекота. Вижте няколко нестандартни техники, с които да промените външността на своята кухня без много изменения.


1. Тапет върху вратичките

5 интересни техники за вратичките на кухненските шкафове

Боядисайте изцяло външните повърхности на вратичките или на целите шкафове, като оставите небоядисани само онези части от тях, които искате да оформите с тапет. Добре е боята да е полугланцова или матова. Изчакайте да изсъхне добре. Изрежете парче бяла хартия с размерите на вътрешната част на вратичките, нанесете малко лепило и захванете добре. Върху бялата хартия оформете пласт лепило за декупаж и захванете желана от Вас апликация от цветен тапет. Можете да оформите шарки на плодове като употребите няколко части една върху друга. Монтирайте нова дръжка на вратичката, която да подхожда на ярките краски на апликацията.


2. Лабиринт върху вратичките

5 интересни техники за вратичките на кухненските шкафове

Боядисайте старите врати на кухненските шкафове в желаната разцветка боя, изчакайте да изсъхнат. Нарежете на ивици тънка дъска, като широчината им трябва да е 13-14 милиметра. Оформете от тях рамка с размера на вратата и скосете крайчетата, за да сглобите рамката. Вътрешността оформете като лабиринт от останалите ивици, като употребявате лепило за дървесина. Изчакайте да изсъхне добре и нанесете същата боя, с която оформихте кухненските шкафове. Захванете върху вратите на шкафовете и скрийте гвоздеите с малко боя.


3. Птичка от фурнир

5 интересни техники за вратичките на кухненските шкафове

Включете в реновацията на кухненските шкафове интересна шарка, която не е трудна за изработка, но разчупва еднообразната визия на едноцветните шкафове. Боядисайте вратичките в неутрална краска и изчакайте боята да засъхне добре. Изрежете от фурнир, обикновен или с лепкава задна част, желаната шарка. Можете да употребите за всички врати еднакви форми, да ги изработите огледално или да оформите различни шарки за всяка от тях. Захванете формите с лепило в долната част на вратите и монтирайте нова дръжка с неутрална външност, която да подчертае ненатрапчивото, но ефектно очарование на комбинацията от форми и неутрални багри.


4. Предна част с тъкан

5 интересни техники за вратичките на кухненските шкафове

Ако конструкцията на вратичките не е напълно здрава, поправете я доколкото можете, а вътрешната част отстранете. Заменете я с парче тъкан с цветни шарки. Преди да монтирате тъканта, боядисайте външната част на вратичките с боя в разцветка, която да присъства върху щампите. Изчакайте боята да засъхне. Изрежете парче тъкан с размерите на вътрешната част на вратата, като оставите малко от всички страни за захващане. Увийте тъканта и я захванете върху рамка от летви, а рамката захванете от вътрешната част с гвоздеи. Можете да захванете тъканта директно върху вратата с такер, като я изпънете добре.


5. Цветна весела мозайка

5 интересни техники за вратичките на кухненските шкафове

Нанесете неутрална боя върху всички части на кухненските шкафове, освен върху зоните, които искате да оформите с мозайка. Изчакайте боята да засъхне. Нанесете върху вътрешната част на вратата лепило за плочки и сложете мозайката, притиснете я добре и избършете излишната част от лепилото, ако то излезе навън. Ако искате да оформите мозайка, която не е цялостна, а я сглобявате от парчета керамични плочки, захванете плочките с лепило за фаянсова облицовка, изчакайте да изсъхне и нанесете фугираща смес. Уверете се, че вратите са достатъчно стабилни в пантите, за да издържат сместа, когато ги окачите.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
кухненски шкафове, вратички за шкафове, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg