фирми продукти
представяме
работа
 
Керамична изтривалка пред входната врата

Необикновената входна изтривалка е изработена от начупени керамични плочки, които са подредени хаотично върху основата на изтривалката. Ако желаете да оформите някакъв поздрав за своите гости, можете да употребявате цветни плочки. Поздравът може да е позициониран в двете посоки, така че да поздравява гостите на идване и да им пожелава приятен ден на тръгване. Размерите на изтривалката могат да варират, както разцветките върху нея.

Керамична изтривалка пред входната врата

Макар че функционалността на изтривалката от керамични парчета не е стандартната, тъй като върху нея не можете да изтъркате мръсотията от обувките си, тя може да се употребява за съхранение на замърсените обувки пред входната врата. Ако искате да имате тази функционалност можете да вградите парче от груба изтривалка в малка ниша между парчетата керамични плочки.

Керамична изтривалка пред входната врата


Необходими материали:

- дъска за лепене на фаянсови плочки; срежете я до желаната големина; ако ползвате парче от повредена дъска за плочки няма да се налага да режете от употребяема
- смес за фугиране на плочки, гладка и грапава
- стари керамични плочки
- макетен нож
- бояджийско тиксо
- чук
- гъбка
- мистрия
- сийлант за фаянсови плочки

Керамична изтривалка пред входната врата


Инструкции:

1. Изберете шарка за цветния поздрав, например няколко думи. Оформете ги на компютър в желан шрифт, пуснете ги на принтер и ги оразмерете на копирна машина, така че да се виждат отдалеч. Можете да оформите поздрав само в едната посока или да направите различна шарка в двете посоки. Изрежете шарката и я залепете с тиксо върху онази част на изтривалката, в която искате да я оформите с парчета от плочки. Минете върху хартията с химикалка, така че върху дъската да се оформи съвсем лек релеф. Не се притеснявайте, ако химикалката остави твърде видими следи, тъй като върху тях ще захванете парчета мозайка. Ако трябва минете върху дъската с химикал.

Керамична изтривалка пред входната врата


2. Сложете цветните керамични плочки в торба и ги начупете с чук на парчета с желаната големина. Нанесете върху тях малко гладка фугираща смес и ги подредете върху дъската според шарката, която оформихте.

3. Сложете белите керамични плочки в торба и ги натрошете с чук. Те трябва да се начупят на по-големи парчета от цветните плочки. Нанесете върху тях гладка фугираща смес и ги подредете в мозайка върху дъската. Първо оформете периферните части, а след това се захванете с вътрешната част. В зоната, в която оформихте цветната шарка работете по-внимателно и захванете по-дребни парчета.

Керамична изтривалка пред входната врата


4. Изчакайте няколко часа, за да стегне фугиращата смес, с която оформихте мозайката. След това нанесете върху цялата изтривалка грапава фугираща смес, за да запълните всички пукнатини между парчетата мозайка. Изчакайте малко и ако се налага нанесете още от сместа между фугите. Избършете с влажна гъба, за да премахнете излишната смес върху мозайката.

Керамична изтривалка пред входната врата


5. Нанесете сийлант върху цялата изтривалка, за да предпазите мозайката от дъжд и вятър. Изчакайте да изсъхне и сложете изтривалката пред входната врата.

Керамична изтривалка пред входната врата

Ако керамичната изтривалка е на открито, тя може да се намокри и заледи, а това може да е опасно, затова можете да смесите сийланта с малко фин пясък или да комбинирате с грапавата текстура фугиращата смес за мозайката. Ако сложите парче груба изтривалка между парчетата фаянсови плочки ще можете да почиствате подметките на обувките си, без да се плъзгате.


Източник: somethinganniemade.com







Няма коментари


ключови думи
керамична изтривалка, изтривалка, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg