фирми продукти
представяме
работа
 
Великденски забавни фигурки от яйца

На Великден хората използват боядисаните малко преди това яйца, за да премерят силата си и да определят кое е най-здравото яйце. Включете в празничната декорация цветни яйца, с които няма да се чукате или да ядете, но които ще добавят щипка настроение за празника. За изработката им можете да употребявате цели сварени яйца, само черупки или пластмасови яйца, които могат да се намерят в магазините. Разгърнете въображението си и оформете цели сценки за светлия празник.

Великденски забавни фигурки от яйца

Сварените яйца можете да боядисате в желаните разцветки, като най-добре е да употребявате такива с бяла черупка, която се оцветява по-добре. Пластмасовите яйца са трайни и не изискват време за подготовка, но нямат същото очарование, а освен това трябва да ги оцветявате с акрилни бои. Ако употребявате само яйчени черупки, съдържанието им можете да включите в козунак или друга храна за празника. Яйцето се пробива много леко с игла или спринцовка в двата остри края, а вътрешната част се издухва навън, без да се чупи черупката. Съдържанието се ползва, а черупката се измива и се оцветява с акрилни бои.


От какво се нуждаете, за да ги изработите: макетен нож; кламер; хартиени салфетки; спринцовка или игла; бои за яйца или акрилни бои; четка; кора за яйца или стиропор и няколко кабарчета, за да оставите боите да съхнат; бяло лепило; перманентен маркер; яйца; филц; цветна хартия; цветна прежда.


Как да ги изработите:

1. Целите яйца боядисайте според инструкциите върху боята, а пластмасовите боядисайте с четка и акрилна боя. Ако искате да ползвате само черупка от яйце, пробийте двата му края със спринцовка или игла, разширете дупките с макетен нож и използвайте изправен кламер, за да разбиете жълтъка. Вмъкнете спринцовката в по-малката дупка и издухайте вътрешната част навън. Измийте черупката добре и я подсушете преди да я оцветите.

2. Направете сместа за боята според инструкциите или ползвайте акрилни бои и четка. Потопете черупката в сместа за определено време, в зависимост от желаната наситеност на разцветките. Акрилните бои нанесете с четка и оставете да изсъхнат.

3. Преди да употребявате цветните яйца багрите трябва да са напълно сухи. Частите захванете с бяло лепило, а някои зони оформете с маркер.


Весели калинки

Великденски забавни фигурки от яйца

Боядисайте няколко яйца в червено с хранителна боя или с акрилна боя. Добавете точките от хартия, а главата оформете с черна акрилна боя. Крачетата оформете от прежда, като залепите парчетата с лепило от долната част на яйцата. Антенките са от конец за бродерия, който сте потопили в лепило и сте оставили да се втвърди, след като сте го захванали в предната част на калинката.


Весел заек

Великденски забавни фигурки от яйца

Заекът оформете от яйце или черупка, която сте оцветили в розово. Захванете уши, крачета и зъбки от филц, нос от малък помпон и мустачки от конец за бродерия. Сложете зайчето в кошничка, в която има оранжеви яйца, върху които сте захванали зеленина от цветна хартия, за да наподобяват морковчета. Можете да счупите едната черупка така, сякаш заекът е гризал от нея.


Крави и телета

Великденски забавни фигурки от яйца

Използвайте яйца в кафява краска, натурална или с хранителна боя, за да оформите кафяви крави. Шарените оформете с акрилни бои в бяло и черно, освен ако яйцата не са бели. Муцуната е рисувана с розова акрилна боя, ушите и рогата могат да се оформят с филц или цветна хартия, а опашките са от конци за бродерия, захванати в задната част на фигурката с малко лепило. Крачетата са от парчета четка за лула.


Прасенца

Великденски забавни фигурки от яйца

Боядисайте яйцата в розово, захванете в предната част на формата по едно розово копче и оформете ушичките от филц или цветна хартия. Опашките са оформени от конец за бродерия, а крачетата са от сгъната под формата на буквата V четка за почистване на лула. Сложете прасенцата върху "кални локви" от кафява филцова тъкан.


Весели пиленца

Великденски забавни фигурки от яйца

Боядисайте яйца в жълто и оранжево, а ако са бели, може да не ги боядисвате, а да ги оставите в оригинална разцветка. Сложете им филцови крака в оранжева разцветка, а клюновете и гребена оформете от червен филц. Очите са оформени с маркер. Малките пилета могат да се изработят от пъдпъдъчи яйчица или от пластмасови яйца с малки размери, които да оцветите в ярка жълта разцветка.


Пчелен кошер

Великденски забавни фигурки от яйца

Оформете кошер от яйце, най-добре изкуствено, като увиете около него жълта прежда и я захванете с бяло лепило. То трябва да е по-голямо от другите яйца. Захванете в едната част врата от филц. Пчелите оформете от по-малки яйца, които сте увили с жълта и черна прежда. Сложете антенки от конец за бродерия, който сте потопили в бяло лепило, а крилцата могат да са от филц или цветна хартия. Окачете малките пчелички, за да изглежда така, сякаш летят около кошера, който стои върху пластилин.

Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
Великден, фигурки от яйца, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg