фирми продукти
представяме
работа
 
6 употреби на уплътнителя за прозорци и врати

Не изхвърляйте уплътнителя, който е останал, след като сте уплътнили прозорци и врати. Независимо дали е от дунапрен, филц или тъкан, той има множество функционални употреби вкъщи.

6 употреби на уплътнителя за прозорци и врати


1. Уплътнете шумните врати на шкафа

6 употреби на уплътнителя за прозорци и врати

Използвайте остатъците от уплътнителната ивица с филц или дунапрен, за да омекотите затварянето на вратичките на шкафовете, които се блъскат силно. Срежете малко парче от ивицата и го залепете в долната или в горната част на вратичката. Изберете не много плътна ивица, за да може вратата да се затваря добре.


2. Захванете бележки

6 употреби на уплътнителя за прозорци и врати

Не пробивайте дупки за захващане на бележки или постери върху стената. Изрежете парче от уплътняващата ивица, като е добре тя да не е твърде плътна, залепете я за стената и захванете върху нея желаната вещ с кабарче. Така можете да уплътнявате картини и дъски за бележки, като захванете парче ивица между тях и стената, за да не се опират и да не оставят следи по нея.


3. Добър захват за нестабилни инструменти

6 употреби на уплътнителя за прозорци и врати

Увийте малко уплътнител около дръжката на инструмент, който не можете да хващате стабилно, докато работите. Ивицата може да омекоти захвата и да Ви осигури повече сигурност при работа с опасни инструменти. Освен това тя може да предпази дръжката от повреда. Увийте добре ивицата на спирала, като застъпите долната част наполовина, за да осигурите стабилност.


4. Лесно подреждане на кутии

6 употреби на уплътнителя за прозорци и врати

Използвайте филцовата уплътнителна ивица, за да улесните преместването на тежки кутии и кошнички по рафтовете, особено ако са сложени нависоко. Захванете в долната им част дълго парче от ивицата, за да се плъзгат по-лесно. Така ще си осигурите повече сигурност и ще предпазите рафта от повреда. Със същата техника можете да уплътните долната част на телефони, фруктиери и разнообразни вещи в стаите. С ивица можете да подсигурите обувките си срещу плъзгане, като я захванете в няколко зони.


5. Скрийте кабелите

6 употреби на уплътнителя за прозорци и врати

Използвайте куха уплътняваща ивица тип тръба, за да скриете кабелите. Срежете парче от нея откъм лепкавата страна, промушете кабела и захванете за масата или за стената. Сложете няколко дължини от ивицата на разстояние една от друга за стабилност.


6. Нанесете оцветяваща смес върху дървесина

6 употреби на уплътнителя за прозорци и врати

Изрежете парче от уплътняваща ивица от филц или дунапрен, което да е достатъчно дълго, за да го захванете с ръка. Нанесете с ивицата оцветяваща паста върху мебелировката от дървесина или бавносъхнещо лепило върху части, които са по-труднодостъпни или в тесни зони. Ако захванете с лепкавата страна няколко парчета от ивицата върху дълга пръчка, можете да я употребявате като дунапренова четка за нанасяне на бои в тесни пространства, които са недостъпни за обикновена четка за боя.


Източник: thisoldhouse.com







Няма коментари


ключови думи
полезни съвети, съвети за дома, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg