фирми продукти
представяме
работа
 
Рустикални кухненски джобчета

Подчертайте очарованието на рустикалната атмосфера в кухнята си с практични джобчета за кухненските прибори. Дори да разполагате с модерна кухня или вила, те могат да се употребяват като интересна фокусна точка или да ги ползвате за градинско парти. Ако често вечеряте на открито на терасата, окачете кухненските джобчета върху стената, за да имате под ръка необходимите вещи. Можете да координирате разцветките на тъканта и обшивката с тези на стаята или да ги ползвате, за да внедрите ярки краски в неутралната кухня. Размерите на основата на джобчетата могат да варират, като ако има необходимост, могат да се комбинират няколко разновидности.

Рустикални кухненски джобчета


От какво имате нужда, за да ги изработите: дървесина или шперплат за основата, можете да употребявате стара дървена кухненска дъска с дупка за окачване върху дръжката; тапицерски телбод; пистолет за топъл силикон; кухненски кърпи; обшивка зиг-заг; ножичка; ако се налага да режете, пробивен трион.


Как да ги изработите:

1. Ако не разполагате с кухненска дъска с желания размер, очертайте върху дървесина или шперплат желаната форма на дъската и изрежете с пробивен трион. Не е нужно плоскостта да е много дебела, но не трябва да е твърде тънка, тъй като няма да можете да захванете металните телчета върху нея. Обработете дъската с шкурка, за да премахнете треските и избършете с влажна кърпа. След това можете да нанесете оцветител или боя, а можете да я оставите така. Върху дръжката пробийте дупка, за да можете да окачвате кухненските джобчета върху стената на стаята или терасата.

2. Срежете кухненската кърпа според размерите на дъската. Позиционирайте я върху тъканта и срежете с ножичка по периферия, с малко толеранс.

Рустикални кухненски джобчета


3. Обърнете парчето тъкан с лицевата страна надолу и поставете края на тъканта на 6 милиметра или повече навътре върху дъската в долния край, за да оформите дъното на джобчето. Захванете с няколко метални телчета, като гъстотата им зависи от Вас.

Рустикални кухненски джобчета


4. Когато оформите долната част, прегънете страничните части на парчето тъкан и захванете с метални телчета по цялата дължина на дъската. Добре е да захванете тъканта по-навътре върху дъската, на поне сантиметър, за да е джобчето по-стабилно, ако слагате върху повече вещи. Ако горната част не е оформена, прегънете и зашийте.

Рустикални кухненски джобчета


5. Скрийте металните телчета по протежение на тъканта с обшивка зиг-заг. Захванете върху тъканта с малко лепило, притиснете добре обшивката за няколко секунди, за да се захване добре и продължете да оформяте по периферия. Окачете така оформените джобчета върху стената, най-добре върху винтидж метални куки – закачалки, като може да проврете през дупката в горната част на дъската парче канап. Сложете в джобчето вилици, лъжици и ножове, или кухненски вещи по Ваше желание.

Рустикални кухненски джобчета


Източник: shelterness.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, направи си сам, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg