фирми продукти
представяме
работа
 
5 лесни идеи за закачалки, които можете да направите сами

Практичните и функционални идеи не винаги са сложни и трудни за направа. Понякога можете да трансформирате обикновена вещ, която сте на път да хвърлите в коша за смет, в нещо много полезно. С основна характеристика минимализъм, тези 5 идейки могат да са много практични за стаята, тъй като комбинират функция и интересна външност. С тях можете да съхранявате дрехи и други вещи.


1. Закачалка от тръба

5 лесни идеи за закачалки, които можете да направите сами

Ако не разполагате с много пространство в стаята, за да сложите гардероб или система от закачалки, монтирайте тръбна закачалка на тавана. Закачалката може да окачите на желаната височина или да оформите с макара система за издърпване, така че да можете да променяте височината, за да слагате вещи отдолу под нея. За направата на закачалката имате нужда от метална тръба с желания размер, дебелина и дължина, 2 метални куки с винт и метална тел или кабел с гумена изолация. Прокарайте телта през тръбата, а краищата захванете за металните куки. Тях монтирайте на тавана. Регулирайте височината на тръбата. Върху нея захванете закачалки, а за да не плъзгат те по тръбата можете да оформите стопери от ивици филц или от тел.


2. Закачалка за стената

5 лесни идеи за закачалки, които можете да направите сами

Толкова лесна идейка, че чак да започне човек да се чуди как не се е сетил по-рано. Старите метални закачалки можете да употребявате за съхранение на бижута и на дребни вещи като шапки и шалчета. Обърнете закачалката и я захванете върху стената с 2 гвоздея, така че куката да е обърната напред. Идеята е особено функционална за метални закачалки, но може да се приложи и върху дървени или пластмасови, стига те да стоят стабилно върху стената.


3. Система за съхранение върху стената

5 лесни идеи за закачалки, които можете да направите сами

Комбинирайте няколко метални тръби с Т-образни колена, за да изработите закачалка, която може да стои върху стената на малката стая. В горната част могат да се закачат дрехи, а под тях могат да се съхраняват обувки и други вещи. В зависимост от това колко голяма искате да е закачалката, можете да оформите 2 или повече хоризонтални части, върху които да захващате вещите. Уверете се, че в края на тръбите, където те опират о пода и о стената, те не се плъзгат.


4. Закачалка от пръчки

5 лесни идеи за закачалки, които можете да направите сами

Малко рутикален чар няма да навреди на външността на малката стая, а ще подчертае семплата й харизма. За направата на тази закачалка можете да употребявате пръчки от дървесина, от метал или от пластмаса. Можете да ги боядисате или да ги оставите в оригинален вид. Захванете на желаната височина 3 пръчки, като е добре да ги пробиете и да промушите канап, но може да ползвате здраво тиксо или сизал, стига цялостната закачалка да стои стабилно. Под нея можете да съхранявате обувки и други вещи.


5. Клон - закачалка

5 лесни идеи за закачалки, които можете да направите сами

Използвайте обикновен клон, който да боядисате и да захванете за тавана на малката стая, за да разполагате с функционална закачалка. Окачете клона в 2 или 3 точки по дължина, за да стои стабилно, като го захванете с метална тел за куки с винтове, които сте монтирали на тавана. Друга алтернатива на закачалката е да я захванете с пластини върху стената, като стегнете основата със скоби, така че да стои на разстояние напред от избраната стена.


Източник: remodelista.com







Няма коментари


ключови думи
закачалки, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg