фирми продукти
представяме
работа
 
Градинска маса с мозайка от стара макара

Не изхвърляйте старата макара за маркуч или кабел, а я трансформирайте в градинска маса с мозайка в желани разцветки. Ако искате лесно подвижна мебел за къщата или вилата, можете да намерите непотребна макара в големи магазини за битови и строителни стоки, като тя може да излезе много евтино и дори безплатно. Ако искате да сложите масата върху павирана зона в градината или на голяма тераса, можете да монтирате 3- 4 колелца за мебелировка, за да можете да я придвижвате по-лесно.

Градинска маса с мозайка от стара макара


Необходими материали:

- стара макара от маркуч или кабел
- парчета мозайка в няколко разцветки, може да ползвате стари фаянсови плочки, които да начупите на парчета
- смес за фугиране
- парцал
- шпатула
- шкурка


Инструкции:

1. Обработете с шкурка всички повърхности на макарата и ги избършете с мокра кърпа, за да премахнете мръсотията. Ако желаете, можете да нанесете боя в желана разцветка върху всички повърхности, освен горната плоскост, върху която ще оформите мозайка.

2. Сложете всички фаянсови плочки в чувал, завържете го и ги начупете с гумен чук, за да натрошите плочките. Ако искате да сте по-прецизни, натрошете всяка плочка отделно. Не се стремете да оформяте еднакви форми, тъй като разнообразните форми, размери и разцветки придават интерес на цялостната мозайка върху масата. Добре е плочките да са с еднаква дебелина, за да оформите равномерна мозайка, в противен случай трябва да слагате част от парчетата им върху фугираща смес.

3. Нанесете с шпатулата малко от сместа за фугиране върху повърхността а градинската маса. Обработвайте я на малки части, за да не засъхва сместа, докато оформяте мозайката. Притиснете няколко парчета мозайка върху сместа, така че да оформите равна плоскост. Разпределете ги така, че между тях да има малко разстояние, но не твърде много, така че да стои като огромна фуга. Остържете сместа там, където е твърде много и я употребявайте за друга част.

Градинска маса с мозайка от стара макара

4. Постепенно се движете по повърхността на масата и оформяйте частите от мозайката. Преди сместа да е изсъхнала избършете с влажна кърпа излишъка от цветните парчета, за да не засъхнат върху тях. Оформете с шпатула ръба на кръглата плоскост, така че да оформите страничните части на плота на масата.

5. Минете с влажна гъбка отгоре, за да избършете мозайката и изчакайте фугиращата смес да изсъхне за поне 24 часа. Можете да оформите няколко табуретки за градината, които да сложите до масата, като употребявате по-малки макари. Върху тях можете да оформите мозайка или да захванете седалка от дунапрен, която да тапицирате със здрава екстериорна тъкан, за да разполагате с мека мебел за сядане навън.

Градинска маса с мозайка от стара макара


Източник: bakedcottonstar.com







Няма коментари


ключови думи
градинска маса, направи си сам, идеи за градината

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg