фирми продукти
представяме
работа
 
Функционален рафт за обувки за антрето

Разхвърляните из антрето обувки не са красива гледка, но не винаги има достатъчно площ за шкаф, в който те да се съхраняват. Вградената система е особено функционална, но не всяка къща разполага с ниша за вграждането й. Ползвайте някоя от стените в антрето, за да монтирате компактно рафтче за обувки, което представлява няколко хоризонтални летви, които са монтирани върху стената с Г-образни ивици.

Функционален рафт за обувки за антрето

За изработката на рафтчето е използвана идеята на тази метална система за съхранение на обувки, която се продава под чуждестранна търговска марка.

Функционален рафт за обувки за антрето


Тъй като не заема пространство върху настилката, можете да монтирате системата в която част на стената искате. Дължината на летвите зависят от пространството и от Вашето желание. Бройката на частите в системата може да варира. Ако искате да съхранявате различни разновидности обувки можете да монтирате летвите на различно разстояние, за да ги побират. Разцветката на системата за обувки може да е всякаква. За да е функционална системата, горната част трябва да е по-тясна от долната.

Функционален рафт за обувки за антрето


Необходими материали:

- дървени летви, които са изрязани по Ваше желание, като използваните за тази система за обувки са с дебелина 13 милиметра, широчина 16 сантиметра и 8 сантиметра, а дължината на частите е 55 сантиметра
- Г-образни метални скоби
- винтове за монтиране на системата
- по желание боя в желана разцветка и четка за боя
- шкурка

Функционален рафт за обувки за антрето



Инструкции:

1. Ако искате да боядисате частите на системата за съхранение на обувки, оцветете ги преди да ги монтирате. Нанесете боя или оцветител, изчакайте да изсъхне. Можете да ползвате лепило и цветна хартия, за да оформите летвите или да сложите фурнир. Ако изберете по-тъмна разцветка за дървените летви на системата, в сравнение с тази на стената, ще можете по-лесно да скриете мръсните белези, които могат да оставят обувките върху нея.

2. Монтирайте върху долната част на летвите Г-образните скоби с винтчета. Бройката им зависи от Вас, но е добре да монтирате поне 3 скобки, 2 в края и 1 по средата. Ако искате системата да държи по-стабилно обувките, монтирайте повече от тях, особено под долната част, която ги държи и поема тяхната тежест. Можете да нанесете боя върху тях, с разцветката на системата и на стената, за да ги скриете оптически.

Функционален рафт за обувки за антрето


3. Маркирайте върху стената разположението на скобите. В зависимост от конструкцията на стената използвайте дълги винтове, за да захванете частите на системата върху нея. Монтирайте първоначално само долната част, за да прецените къде да сложите горната. Тествайте с различни обувки какво разстояние е най-стабилно. В показаната идея разстоянието е 5 сантиметра. Различните разновидности обувки могат да изискват друга конструкция, затова можете да направите няколко.

Функционален рафт за обувки за антрето

Функционален рафт за обувки за антрето


Сложете чифтовете обувки върху рафтчетата на системата. Стандартните обувки стоят стабилно и не цапат настилката. Освен върху стената на антрето можете да монтирате хитрата система в гардероб или ниша, така че да не се виждат от входната врата.

Функционален рафт за обувки за антрето

Функционален рафт за обувки за антрето

Източник: notmartha.org







15 юни 2013 07:37 | грозно
От: иван
Е, много ли е красиво? Това може да е подходящо само за галоши, гуменки и подобни боклуци, но не и за скъпи обувки.
18 април 2013 10:28 | браво
От: анонимен
Страхотно предложение!Браво на вас!
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
функционален рафт, рафт за обувки, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg