фирми продукти
представяме
работа
 
Люлка за терасата и вилата от старо пале

За терасата или верандата, а може за вилата, тази лесна идейка ще Ви покаже как да изработите от старо пале люлка, която да окачите за тавана или за голямо дърво в градината на къщата. Тя може да е с тапицерия върху седалката и да е окачена на желаната височина. Старо пале можете да вземете от магазин за строителни стоки, като едно голямо е достатъчно за направа на 2 люлки. Сложете няколко възглавнички или тапицирана седалка, за да сядате меко върху люлката.

Люлка за терасата и вилата от старо пале


Какво е необходимо, за да я изработите: половин пале; оцветител; трион или инструмент за рязане; здраво въже; метални куки за окачване.


Как да я изработите:

1. Срежете дървеното пале наполовина, така че да разполагате с двете странични летви. Махнете двете крайни дъски на палето, в двата края на конструкцията.

Люлка за терасата и вилата от старо пале


2. Може да оформите с демонтираните дъски страничните зони на конструкцията, така че да можете да слагате някакви вещи.

Люлка за терасата и вилата от старо пале


3. Обработете с шкурка всички повърхности на люлката, за да премахнете треските. Ако искате можете да нанесете оцветител или боя върху цялата конструкция или само върху части от нея.

Люлка за терасата и вилата от старо пале


4. Окачете за тавана люлката, като я захванете в двата края с въже, така че въжето да обхваща изцяло летвите. Нужни са Ви 2 въжета, като дължината им зависи от желаната височина на окачване. Захванете единия край за летвата и увийте няколко пъти в посока отвън навътре, от другата страна увийте другия край в същата посока, а над тях завържете възел. Двете дължини завържете стабилно, а за металните куки на тавана захванете средата на въжетата, като уравновесите окачващата сила от двете страни.

Люлка за терасата и вилата от старо пале


Някои забележки

- За да е люлката по-стабилна увийте двата края на въжето и ги завържете от долната част на конструкцията.
- Захванете окачващата система за дълги метални куки на винт, за да не се откъсне люлката, ако седнат няколко човека.
- Използвайте достатъчна дължина от въжето, поне 5- 6 метра, за да имате възможност да увийте добре окачващата система и да я завържете на стегнат възел.

Люлка за терасата и вилата от старо пале


Източник: sherylsalisburyphotography.com







Няма коментари


ключови думи
люлка, люлка за терасата, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg