фирми продукти
представяме
работа
 
Хитрини за по-лесно почистване на стаите

Повечето хора не са във възторг от идеята, че трябва да почистят вкъщи, тъй като чистенето с прахосмукачка и търкането на настилката са сред най-мразените домашни задължения. Не е нужно обаче тази домакинска работа да е толкова трудна, нито да изисква толкова усилия от Ваша страна, стига да подходите умно. Вижте няколко хитрини, с които почистването на стаите няма да Ви изглежда толкова досадно.

Хитрини за по-лесно почистване на стаите


Няколко дейности едновременно

Почистете душ кабината, докато се къпете или изтъркайте плочките веднага след душ, за да си спестите търкане с препарат. Подредете детските играчки, докато си бъбрите по телефона с приятелка. Попълнете списъка с покупки на храна, докато почиствате вътрешността на хладилника. Накиснете част от замърсените вещи или нанесете почистваща пяна върху кухненските повърхности и ги оставете така, докато подреждате другата стая.


Отгоре надолу

Никога няма да спечелите битката с гравитацията. Затова когато почиствате и бършете мръсотията по повърхностите, винаги се движете отгоре надолу. Така част от нея ще попадне в долната част, която все още не е почистена. Оставете настилката за накрая.


Купете правилните приспособления

Да пробвате да свършите някаква работа с неподходящото приспособление е не само отнемащо време, но много изнервящо. Почистването на стаите не е изключение. Вижте с какви приспособления разполагате и изхвърлете тези, които не употребявате или са повредени, така че вече не Ви вършат същата работа. Купете онези вещи, с които не разполагате, но знаете, че ще Ви свършат работа. Осигурете си прахосмукачка, бърсалка, метла и лопатка за смет, кърпи за бърсане, четки.

Хитрини за по-лесно почистване на стаите


Използвайте двете си ръце

Работете с двете си ръце едновременно. Напоете 2 кърпи за бърсане с препарат, хванете ги във всяка ръка и почистете повърхностите в стаята с кръгови движения в посока навътре, една към друга. Движете се отгоре надолу и отляво надясно. Така ще почистите мръсотията по настилката, по хладилника и по плотовете 2 пъти по-бързо, отколкото само с една ръка.


Мултифункционални почистващи стоки

Употребявайте многофункционални почистващи кърпи, с които могат да се почистват всякакви повърхности и вещи, вместо да ползвате за всяка малка мръсотия отделна течност. Микрофибърните кърпи са подходящи за почистване на разнообразни части от стаята, без да се налага да сменяте няколко приспособления, а само да изплакнете кърпата след употреба. За да не употребявате агресивна химия ползвайте сода за хляб и оцет, които почистват мръсотията и дезинфекцират.


Прецизен график

Когато създадете график, по който да действате, не само няма да се мотаете толкова, но ще знаете какво точно следва да вършите по почистването на стаята. Така ще побързате да свършите работата, за да се насладите на релаксацията след това. Ако подхождате към всяка част за определено време, ще си създадете навик и работата няма да Ви тежи толкова много.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
почистване, по-лесно почистване, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg