фирми продукти
представяме
работа
 
Градински контейнери с нестандартна форма

Вече сме показвали как да изработите циментови градински контейнери с правоъгълна форма, като използвате формичка, по стените на която се оформя саксията. Вижте тази идея, която Ви дава възможност да изработите по-малки саксии за градината, верандата и терасата, с нестандартна форма. Техниката предоставя възможност да оформите вътрешността на саксията по свое усмотрение, така че да можете да я ползвате за разнообразни идеи.

Градински контейнери с нестандартна форма

Подгответе външната част на основата

Градински контейнери с нестандартна форма

Изберете две форми, с които да оформите саксиите, малка и голяма. Двете могат да са с нестандартна форма, но по-важна за контейнера е външната част, която може да е с разнообразни извивки. Добре е матричната основа да е от пластмаса, тъй като тя позволява формата да се извади много по-лесно, когато стегне. За да не залепва тя, намажете вътрешната част с олио, като ползвате кухненска четка.


Подгответе вътрешната част на основата

Градински контейнери с нестандартна форма

С четка намажете външната част на вътрешната форма. Нейната големина определя големината на отвора в саксията, така че е важно да я изберете спрямо това каква зеленина ще засаждате вътре в нея. Вътрешната форма може да е стандартна.


Напълнете основата с циментова смес

Градински контейнери с нестандартна форма

Напълнете голямата форма с циментовата смес, но не пълнете до края, а на 2 сантиметра от горната част. Раздрусайте, за да премахнете въздушните балончета и изравнете добре сместа.


Вмъкнете вътрешната част

Градински контейнери с нестандартна форма

Докато циментовата смес е все още мокра, вмъкнете в центъра на голямата форма малката, като я притиснете добре надолу. В зависимост от това доколко ще вмъкнете вътрешната форма, отворът в саксията ще е по-голям или по-малък. Ако искате да ползвате контейнера за сукулентна зеленина, може да не оформяте дренажен отвор, тъ като тя не се нуждае от много влага, за да расте. Отворът можете да оформите когато сместа позасъхне или да изчакате, когато формата стегне, за да ползвате дрелка. Оставете достатъчно разстояние между дъното на голямата форма и вътрешната формичка на саксията.


Сложете тежест

Градински контейнери с нестандартна форма

Сложете някаква тежест вътре в малката форма, за да не се мести тя, докато циментовата смес съхне. Изчакайте сместа да стегне за 24- 48 часа. Ако искате да сложите цветни стъкълца, мъниста или миди, сложете ги преди да изсъхне сместа.


Извадете циментовата форма

Градински контейнери с нестандартна форма

Извадете от оформената саксия малката форма, а саксията извадете от голямата форма. Ако ръбовете са твърде остри, използвате метална пила.


Разнообразни форми и интересни функции

Градински контейнери с нестандартна форма

Градински контейнери с нестандартна форма

Можете да комбинирате няколко форми и големини на саксиите и да ги сложите една до друга в градината или на терасата. Можете да ги употребявате не само за зеленина, но за нестандартна баня за птички. Пробите дренажен отвор в долната част на саксията, ако искате да я употребявате за стандартна зеленина. Когато се мокрят, саксиите леко потъмняват, но изсветляват отново, когато изсъхнат. Ако не искате да се вижда почвата в саксията, ползвайте речни камъчета.

Градински контейнери с нестандартна форма

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за градината, направи си сам, саксии

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg