фирми продукти
представяме
работа
 
Удивителни вертикални градини по света

Има повече от един вид градини и повече от един начин за оформяне на една градина. Вертикалните градини, например, са по-специални. Те се считат за "живо" изкуство и могат да бъдат много внушителни. Вертикалните градини са много подходящи за големите градове, в които няма достатъчно място за обикновените хоризонтални градини, но пък има много сгради, чиито фасади могат се използват за тази цел. Освен декоративна и екологична функция, вертикалните градини имат и топлоизолационна функция, тъй като запазват топлината през зимата и охлаждат сградата през лятото. Вертикалните градини могат да се изградят както във външните пространства, така и в интериора на една сграда – стига да има подходящи условия за това. Ето някои от най-удивителните вертикални градини в света, които задължително трябва да видите.

Удивителни вертикални градини по света

В Мадрид, например, може да видите тази красива вертикална градина, която като че ли е завладяла цялата сграда. Това е един зрелищен жив организъм, с различни очертания и форми, изградени с помощта само и единствено на растенията.

Удивителни вертикални градини по света

Ето още една спираща дъха вертикална градина, която се намира в Provence, Cote d’Azur. Забележете различните цветове и нюанси, и как те са преплетени, създавайки тази хармонична композиция. Определено не е за изпускане и задължително трябва да я видите, ако сте в околността.

Удивителни вертикални градини по света

Бордо също има с какво да се похвали, що се отнася до вертикалните градини. Балконите на тази сграда са покрити с растения, сформирайки една по-различна вертикална градина. По този начин се създава симетрия, ритъм и цвят в дизайна на фасадата.

Удивителни вертикални градини по света

Тази прекрасна градина може да видите в Сингапур. Тя впечатлява не само с размера си, но и с хипнотизиращото въздействие на цветовете и нюансите си. Вертикалната градина се превръща в един зрелищен декор и е чудесен пример за това как подобни структури могат да се интегрират в интериорните пространства.

Удивителни вертикални градини по света

Тази вертикална градина се намира в красив хотел в Хонг Конг и е оформена като изящна скулптура.

Удивителни вертикални градини по света

В Австралия се намира една от най-впечатляващите и красиви интериорни вертикални градини, които може да видите. Всички елементи от обзавеждането са специално подбрани, за да се впишат в концепцията на дизайна и засилят очарованието на самата градина. Цветът и формата на вратите, осветлението и т.н., всичко допринася за цялостното излъчване на градината.

Удивителни вертикални градини по света

Последната вертикална градина е разположена в Париж и покрива сградата на Quai Branly Museum. Освен че краси фасадата на сградата, тя има топлоизолационна функция и запазва топлината вътре. Формата и дизайна на постройката били перфектни за изпълнението на този проект.

Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
вертикални градини, градини, интересни градини

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg