фирми продукти
представяме
работа
 
Невидима телена мрежа за увивна зеленина

Със затопляне на времето вероятно много от вас започват да се замислят за оформяне на градината и терасата, вкъщи и на вилата. Обикновено увивната зеленина се захваща върху пергола или дървена решетка, но ако не разполагате с достатъчно пространство, можете да я оформите върху стената на къщата или на терасата си. Така можете да скриете грозна стена с пукнатини или излющени части. Вижте тази идейка за невидима мрежа, която е изработена от тънка тел.

Невидима телена мрежа за увивна зеленина


Мрежата е лесна за оформяне и не изисква почти никакви грижи. Тя може да се оформи с желаната гъстота и големина, така че да пасне на стената на сградата. Необходими са подръчни материали, които могат да се намерят във всеки железарски магазин. Можете да ползвате тънка тел, която да е необработена или да е боядисана в разцветката на стената, за да се скрива визуално. Можете да боядисате металните куки на винт, за да не се виждат, но когато зеленината покрие стената, тя ще ги скрие.


Необходими материали:

- тънка поцинкована тел
- метални куки на винт
- дюбели
- дрелка
- клещи

Невидима телена мрежа за увивна зеленина


Инструкции:

1. Оразмерете стената или онази част от нея, върху която искате да оформите мрежата, маркирайте точките за монтиране на куките. Можете да оформите схемата първо върху милиметрова хартия, за да знаете с каква гъстота да я монтирате. Не е нужно точките да са напълно симетрични, тъй като мрежата ще се скрие от зеленината. Показаната телена мрежа е с точки, които са на разстояние една от друга 28 сантиметра.

2. Пробийте с дрелка отвори за металните куки и ако се налага монтирайте дюбели, за да вкарате куките по-стабилно. Захванете винтовете за стената и ги стегнете добре. Завържете единия край на тънката тел за крайна кука и промушете телта през куката, която е в съседство. Оформете изцяло мрежата като прокарате телта през всички метални куки върху стената.

Невидима телена мрежа за увивна зеленина

3. Захванете в долната част на стената увивната зеленина. Краищата й увийте около телта на мрежата, за да се развиват нагоре и настрани. По време на растежа можете да премествате ластуните по хоризонталните и вертикалните части на телената мрежа, за да оформите стенно покритие. Така можете да скриете повредени части върху стените.

Невидима телена мрежа за увивна зеленина

Много подходящи за стенната решетка са пълзящ жасмин, сладък картоф, лоза, бръшлян, грах, пълзящо ленивче. Ако изберете няколко разновидности, които цъфтят по различно време, ще имате цветна стена в различни разцветки.


Ето още 2 разновидности на тази идейка:

Невидима телена мрежа за увивна зеленина

Монтирайте металните куки в точките от схемата и изпънете тънката метална тел върху стената. Гъстотата на мрежата не е толкова голяма, колкото на показаната по-горе решетка, но може да се ползва за по-малка част от стена.

Невидима телена мрежа за увивна зеленина

Източник: centsationalgirl.com







Няма коментари


ключови думи
мрежа за растения, направи си сам, идеи за градината

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg